SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de Deprem...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:17:04
Pütürge'de Deprem...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da deprem meydana geldi. Deprem il merkezi ve bazı ilçelerdende hissedildi.  

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'den alınan bilgiye göre deprem saat 16.00'da gerçekleşti. Merkez üssü Pütürge ilçesindeki Tekederesi Köyü  olan depremin şiddeti ise 4.1 olarak açıklandı.  

Can ve Mal Kaybı Yok

Tekederesi Köylüleri can ve mal kaybı olmadığını, ancak çoğu kerpiç olan evlerde çatlak, sıva dökülmeleri şeklinde hafif çapı hasarlar olduğunu söylediler. 

Başbakanlık açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’da meydana gelen depremde can ve mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi. 

Başbakanlık AFAD tarafından yapılan açıklamada, 26 Mart 2014 Çarşamba günü Malatya’da bir deprem meydana geldiği belirtilerek, “AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden ve Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları’ndan alınan verilere göre saat 16.00’da meydana gelen, merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan depremin büyüklüğü 4.0 Mw, derinliği 12.41 km olarak gerçekleşmiştir. Deprem Malatya’nın yanı sıra Bingöl ile Muş ili ve ilçelerinde hissedilmiş olup, herhangi bir hasar ve can kaybı söz konusu değildir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir” denildi.

Valilik Açıklaması..

Depremle ilgili olarak Valilikten de bir açıklama yapılarak, can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.

Valilik açıklaması şöyle:

"26.03.20 14 Çarşamba günü saat 16:00 da Malatya İli Pütürge İlçesi Tekederesi Köyü  Merkezli AF AD ölçüm verilerine göre 4.0 büyüklüğünde ve 4 km derinliğinde bir deprem  meydana gelmiştir. 

İlk belirlemelere göre meydana gelen deprem her hangi bir can ve mal kaybına  sebebiyet vermemiş olup, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AF AD) tarafından yerinde  incelemeler yapmak üzere bir teknik ekip görevlendirilmiş olup; gelişmeler hassasiyetle takip  edilmektedir. 

Kamuoyunun Bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız