SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de İki Açılış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde Uzuntaş Sağlık Ocağı ile Örnek Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi düzenlenen törenlerle hizmete girdi.

SAĞLIK OCAĞI..
Uzuntaş Sağlık Ocağı için düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz ve Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Kemal Şener, sağlık ocağının 2005 yılında bitirildiğini ancak, su ve bazı problemlerden dolayı açılışının iki yıl geciktiğini söyledi.

Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak da, sağlık ocağının ilçe açısından önemli olduğunu kaydederek, "Sağlık ocağı özellikle kış aylarında büyük bir önem arz etmektedir. Hamile vatandaşlarımız kışın yolların durumu nedeniyle il merkezine ulaşmakta güçlük çekiyor. Bu nedenle bu bölge de sağlık ocağı çok önemliydi. Özellikle Nemrut yolu üzerinde olması da buraya gelen turistlerin sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, dağlık bölge alanlarında yaşamın ne kadar zor olduğunun altını çizerek, "Devlet olarak vatandaşlarımıza hizmet götürmemiz gerekiyor. Sağlık ocağı bu bölgemizde fazla ihtiyaç duyulan kurumlardan bir tanesiydi. Nemrut'u ziyarete gelen turistlerde sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanacaklar" şeklinde konuştu.

KOOPERATİF..
Pütürge ilçesine bağlı Örnekköy'de düzenlenen törende ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi.

200 büyük baş hayvan ile süt üretimine katkıda bulunmayı amaçlayan tesisin açılışında bir konuşma yapan Örnekköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Oktan, çeşitli sıkıntılara rağmen bölgede kooperatifin açılışını gerçekleştirdiklerini hem yöre hem de ilin kalkınması açısından tesisin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Oktan, "4 ahır, 1 yem deposu ile tesisimiz 2007 tarihinde bitirildi. 200 gebe düve üyelerimize aynı yıl içerisinde teslim edilmiştir. Daha sonra daha sağlıklı ortamda süt üretebilmek için üyelerimizin kendi çabalarıyla otomatik sağım ünitesini kurduk" dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, tesisin kurulması amacıyla 2005 yılında kendilerine müracaatın olduğunu kaydederek, "Kooperatifimizin yatırım kısmı tamamlanmıştır. Köyün adı gibi kooperatifimizde örnek çalışmalar yapmıştır. Kısa sürede kooperatifin kurulması gerçekleştirilmiş ve 2007 yılı içerisinde hayvanlarını alan başka bir kooperatifimiz yoktur. Bu kooperatifin devam etmesi gerekiyor. Bu kooperatifin dışardan yem almaması gerekir. Kendi yemini kendisinin üretmesi gerekiyor. Yem bitkilerini de kendilerinin üretmesi lazım. Hayvanlarını çok sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslemesi lazım. Ürününü de en güzel şekilde pazarlaması lazım. Kurum idarecilerine çok önemli görevler düşüyor. Bizlerde burada üretilen sütün ilimizde faaliyet gösteren süt fabrikalarına satılabilmesi için gerekli çalışmalarımızı başlattık" şeklinde konuştu.

Pütürge İlçesi Kaymakamı Mustafa Irmak da, kooperatifin 50 üye ile kurulduğunu ifade ederek, "200 düve desteğinden kooperatifimiz faydalanmıştır. Tesis için 825 bin YTL kredi kullanılmıştır. Yıllık süt kapasitemizi 3 bin litreye çıkararak, pazarlamak istiyoruz. Kaliteli yağ, peynir ve sığır ıslahına katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca ilçenin istihdamına da katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Tek başımıza hayvancılık yaparak kalıcı olmamız mümkün değildir. Bu nedenle kooperatiflerle birleşerek, birlikte üretim yapmak hem daha karlı hem de daha kalıcıdır. Tabi 200 düve ile başlayan tesisin her yıl aritmetik olarak artması gerekiyor. Burada istiyoruz ki binlerce sığırlar olsun. Böyle yaptığımız zaman girdileri ucuza mal edebiliriz. Ayrıca lojistik destekleri kolay sağlayabiliriz. Pazarlama imkanlarımızı da bir yandan arttırabiliriz. Öte yandan tesisin kendi yemininde kendisinin üretmesi daha iyi olacaktır kanısındayım" şeklinde konuştu.

Tesisin açılışı gerçekleştirildikten sonra Vali Halil İbrahim Daşöz ile beraberindeki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tesisi gezerek bilgiler aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız