SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de İmar Barışı Toplantısı

0
Güncellendi - 2018-07-01 21:43:25
Pütürge'de İmar Barışı Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge ilçesinde imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Pütürge Belediyesi yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ilçedeki muhtarlar ve emlak temsilcilerine imar barışı anlatıldı. Bu kapsamda hükumet tarafından uygulanan imar barışı hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Muhtarlar ve STK'ların katıldığı programda vatandaşlar bilgilendirildi.

Devlet ile vatandaşı barıştıran imar barışı yönetmeliği yayımlandı. İmar ve ruhsat sorunu olan 13 milyon yapı için başvurular başladı. Başvurusunu yapıp, ödemesini yatıran vatandaşlar, 48 saat içinde Yapı Kayıt Belgesini alabilecek. İmar Barışı düzenlemesine kısa sürede büyük ilgi gösteren yapı sahipleri başvurularını e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. PTT şubelerinden alınan e-devlet şifresi ile "www.turkıye.gov.tr" veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor.

"İmar barışı başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurduktan sonra başvurularını tamamlıyor. Düzenlemede son başvuru günü 31 Ekim 2018 olarak belirlenirken, başvuru gerçekleştirildikten sonra ödenmesi gereken bedel de 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılabilecek. Detaylı olarak merak ettiğiniz bilgilere "imarbarisi.csb.gov.tr" adresinden de ulaşabiliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Arif ACUN (5 yıl önce)
    imar barışı toplantısı tarihleri ilan edilerek malatyanın her mahallesinde yapılsın, milletin kafası karışık olduğu için her mahallede ayrı ayrı bilgilendirme toplantısı yapmanızı rica ederim.
    0
    0
    Yanıtla