SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de ''Önemli'' Hasar Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesi ve köylerinde hasar belirleme çalışmaları sürerken, ilk tarama sonucunda önemli bir hasar olmadığı anlaşıldı. Ormaniçi, Yediyol ve Tatlıcak köylerinde evleri hasar gören 6 aile için çadır kurulurken, ilçe Devlet Hastanesi'nin de duvarları çatladı. Bu arada, Cumartesi akşamı meydana gelen deprem, yerel Güneş TV'deki canlı yayınlanan bir program sırasında heyecanlı görüntülerle yansıdı.(Alttaki fotoğrafta)

HASAR BELİRLEME ÇALIŞMALARI..
Pütürge İlçesi'nde Cumartesi akşamı 17.57'de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem nedeniyle bölgedeki hasar tespit taramaları, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerince yürütülüyor. Bölgeye depremden kısa bir süre sonra ulaşan 15 kişilik Kızılay ekibi, Ormaniçi, Tatlıcak ve Yediyol Köyleri'nde askeri ekiplerle birlikte toplam 6 çadır kurarak, 60 adet battaniye ve çadırlara katalitik soba dağıttı.

Depremden birkaç saat sonra bölgeye giden Vali Osman Derya Kadıoğlu, Pütürge İlçesi'ne vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve mağdur olan vatandaşlara yardımcı olunacağını söyledi.

Pütürge Kaymakamı Mitat Gezen de ilçede büyük ölçüde hasar gören ev bulunmadığını belirtirken, depremden sonra bölgeye yönlendirilen Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin köylerde hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenildi. Hazırlanacak olan rapor doğrultusunda evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşlara çadır verileceği belirtildi.

Pütürge İlçesi'nde 15 kişiden oluşan Kızılay ekibinin bölgede bekletildiği ve gelişmelere göre çadır dağıtımını yapacakları belirtildi.

Pütürge İlçesi Ormançi Köyü Muhtarı Osman Arpa, Kızılay'ın gerekli malzemeleri getirmediğini iddia ederken, köyün imamı Hamza Aslan, deprem sonrası panik yaşadıklarını ve gece bazı vatandaşların evlerine giremediğini belirtip, "Geçen yıllarda meydana gelen depremden dolayı evlerinde çatlak meydana gelmişti. Bu depremde çatlak iyice açıldı" dedi.

Bu arada, Pütürge Devlet Hastanesi'nin duvarlarında çatlakların oluştuğu, Yediyol köyünde 4, Tatlıcak Köyünde 2, Ormaniçi köyünde ise 1 olmak üzere 7 evde ağır hasar bulunduğu öğrenildi.

Pazar sabahı da CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Pütürge ilçesine gitti ve burada yetkililerle, vatandaşlarla görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KIZILAY'IN GÖNDERDİĞİ MALZEME..
Elazığ'daki Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi tarafından dün akşam bölgeye 30 çadır, 30 katalitik soba, 250 battaniye ve sosyal amaçlı büyük bir çadır gönderildi.

Bölgede 13 personelle hizmet verildiğini belirten yetkililer, hasar gören Ormaniçi ve Yedigöl Köyleri'nde 6 çadır kurduklarını, 6 katalitik soba ile 60 battaniye dağıttıklarını, merkezde 2 kamyonda yüklü halde bulunan 80 çadır, 100 katalitik soba ve 220 battaniyenin daha yola çıkarıldığını bildirdi.

CANLI YAYINDA DEPREM HEYECANI..
Öte yandan, Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem, yerel bir kanal tarafından yayınlanan canlı yayın programında kaydedildi.

Pütürge İlçesi'ndeki 5.3 şiddetindeki deprem sırasında, canlı yayında olan yerel Güneş TV'nin Renklerin Dansı adlı programda, sarsıntı saniye saniye kameralara yansıdı.

Programında resim yapan Erdoğan Altürk, stüdyodaki eşyaların sallandığını hissedince "Deprem oluyor" diye anonsta bulundu. Kameraman Hasan Korkmaz ise sakin bir şekilde programı çekmeye devam etti. Programa konuk olarak katılan ve İstanbul ve Düzce depremlerini yaşadığını söyleyen Dr. Füsun Aydoğan, sakin bir şekilde, "Halen sallanıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız