SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de Sertifika Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:53
Pütürge'de Sertifika Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin’in katıldığı törende, Pütürgeli arı yetiştiricilerine sertifika verildi. 

Pütürge Kaymakamlığı'nın desteği ile İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün koordinasyonunda açılan Arı Yetiştiriciliği Kursunu tamamlayan kursiyerlere törenle sertifika verildi. Törene Vali Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanvekili J. Bnb. Sinan İbrahimoğlu, İlçe Kaymakamı Nuri Gezici, Belediye Başkanvekili Hasan Taştan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin ve ilçe sakinleri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü elemanlarınca verilen 80 saat süren kursa katılan 137 kursiyerden 106 kursiyerin belge almaya hak kazandığı belirtildi.

İlçe Kaymakamı Gezici ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selvi’nin kurs hakkında verdiği bilgilerin ardından konuşan Vali Şahin, Pütürge insanının çok çalışkan olduğunu, en ufak arazi parçasını bile değerlendirmeye çalıştığını belirterek, “Şimdiye kadar büyüklerimizin yaptığı ve onlardan öğrendiğiniz arıcılığı bundan sonra bilimsel olarak yapacaksınız ve daha çok verim elde edeceksiniz. Arıcılığın gelişmesi için ilçemizde orman alanları genişletilmekte bal üretimini sağlayacak bitki örtüsüne sahip ormanlarımız yetiştirilmektedir” dedi. Vali Şahin, törenin ardından yapımı devam eden Dumlupınar ortaokulu ve Devlet hastanesinde incelemelerde bulunarak Başhekim Melike Gürsel’den çalışmalar hakkında bildi aldı.

İlçe merkezindeki esnafı da ziyaret ederek sohbet eden ve vatandaşlarla görüşen Vali Şahin, Örnekköy’de kurulan Süt Keçisi Yetiştirme Çiftliği ve burada yapılan Fırat Kalkınma Ajansı’nın Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Keçi Sütü Üretim İşletmesinin modernizasyon projesinde yapılan faaliyetleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız