SON DAKİKA
SON DEPREMLER

900 Yaşında Çınar, 600 Yaşında Ardıç.. Malatya'da

0
Güncellendi - 2017-10-13 04:46:08
900 Yaşında Çınar, 600 Yaşında Ardıç.. Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da aralarında 900 yıllık ve 600 yıllık olduğu belirtilen çınar ve ardıç ağaçları için saha denetimi gerçekleştirildi.

Malatya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şubesi teknik personeli tarafından Arapgir İlçesinde Serge, Yeşilyurt ilçesinde Dilek ve Üçgöze, Battalgazi ilçesinde Orduzu, Pütürge ilçesinde Ormaniçi Mahallelerinde bulunan çınar ağaçları ve ardıç ağacı için saha denetimi yapıldı.

Malatya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden verilen bilgilere göre; Pütürge’nin Ormaniçi Mahallesinde bulunan çınar ağacının 900 yıllık olduğu belirtilirken, Yeşilyurt İlçesindeki Üçgöze mevkiinde bulunan ardıç ağacının ise 600 yıllık olduğu kaydedildi. Orduzu ve Dilek'teki ağaçların yaşı ise belirtilmedi.

Denetimler esnasında Tabiat Varlıklarını Koruma Şubesi ekipleri, çınar ve ardıç ağaçlarını ve çevresini fotoğraflarken, bir önceki denetim sonrasında her hangi bir tehlikeye ya da olumsuz etkiye maruz kalıp kalmadıkları, yine son durumlarının olası bir tehlikeyle karşı karşıya olup olmadıkları da kontrol edilerek kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • black (6 yıl önce)
    Belediye görmesin. Hemen kesip kaldırım yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin esen (6 yıl önce)
    Bu ardıç ağacı malatya akçadağ resuluşağı köyünde tam 9 adet ardıç ağacı var yaş itibarıyla yesılyurtaki ardı ta daha yaşlıdır.sahip çıkan da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakıncalılar (6 yıl önce)
    Yeşilyurt/Yakınca Çalıgülü Mahallesi Mezarlığı (Ardıçtepe)'deki Ardıç ağacı unutulmuş!
    0
    0
    Yanıtla