SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'nin 'Biz Yaptık' Gururu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde devlet vatandaş işbirliği ile yapılan yol düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçe Merkezi ile ve Ormaniçi Köyü arasındaki 17 kilometre duble yol kalitesindeki yolun açılış törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mehmet Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Malatya Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski bakanlardan ve MASTÖB Genel Başkanı Ahmet Karaaslan, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir, daire müdürleri, il genel meclis üyeleri, tiyatro sanatçısı Kenan Işık, Türk Halk Müziği sanatçısı Kahtalı Mıçı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde ilk sözü Kaymakam Mustafa Irmak aldı. Irmak, bu yol çalışmaların devamının sağlanması gerektiğini söyleyerek, bölge ekonomisi ve turizme katkıda bulunması için, Pütürge Tepehan Beldesi - Adıyaman Kahta İlçesi arası, Pütürge Merkez ile Diyarbakır- Çüngüş İlçesi arasının karayolları ağına alınarak, genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Vali Daşöz Halil İbrahim Daşöz ise, 'Bugün burada yollar, köyleri, şehirleri, illeri birbirine yakınlaştırmakla kalmıyoruz, yürekleri, gönülleri buluşturuyoruz. Devlet ve halkı buluşturuyoruz" dedi.

Vali Daşöz, "Pütürge, Malatya ve ülkemizin zor coğrafyasıdır. Bundan dolayı burada yoğun göç yaşanmaktadır. Yıllar önce burada giden insanlar İstanbul'da başka yerlerde, ülkemizin ve Malatya'mızın gururları haline geldiler. Başkan Ayaydın kendisini bu dağlara bu coğrafyaya adamış bir doktor kendisini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın da, birçok kazalara neden olan yolun önce, 8 kilometresinin alt yapısının yapıldığını belirterek, ceplerinden tek kuruş dahi olmadan yola çıktıklarını söyledi. "Pütürge için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Pütürge’ye desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. 3 yıldır Pütürge’nin belediye başkanıyım ilçem için elimden gelen her şeyi yaptım ve yapmaya devam edeceğim" diyen Ayaydın, sabah 4'ten gece 24'lere kadar çalıştıklarını belirterek, araç kiraladıklarını ve mazot desteği aldıklarını belirterek, Kubbe Dağına kadar olan yol kısmının yine böyle bir çalışma ile genişletilebileceğini ifade etti.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş da, karayollarının çalışmaları hakkında bilgiler vererek, acil eylem plan kapsamında toplam 98 kilometreye ilave edilen bölünmüş yolun, 130 kilometreye çıkartıldığını söyledi.

Konuşmalar sonrasında, yolun açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız