SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pütürge'nin Çehresini Değiştireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-07-16 03:36:55
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge Belediyesi İle Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında ‘Pütürge tarihi evleri sokak sağlıklaştırma projesi' imza töreni düzenlendi.

Pütürge Belediyesi 4 büyük projesine Doğu Anadolu Projesi ( DAP ) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından aldığı büyük destek ile çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. DAP tarafından Pütürge’nin Sokak İyileştirmesi Restorasyon projesi, 18 sulama kanalı projesi, Pütürge şehir müzesi ve Pütürge Mezbahanesi yapımı çalışmalarına yaklaşık 15 milyon lira kaynak aktarılacak.

Bu kapsamda Pütürge Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imza töreni düzenlendi. İmza töreninde Pütürge Kaymakamı Erkan Savar, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, DAP Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAP Kültür Sektör Uzmanı Suha Durak, Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri, Pütürge belediye başkan yardımcıları ve daire başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İmza töreninde konuşan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, 2014 yılında göreve geldikten sonra hiç durmadan ilk günün şevkiyle çalışmaları sürdürdüklerini belirterek “Biz Pütürge’miz için Pütürgeliler için neyi söz verdiysek hamdolsun hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Allah’ın izini ile Pütürge Bölgenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor” şeklinde konuştu.

DAP ile birlikte Pütürge tarihi evleri sokak sağlıklaştırma projesinin desteklenmesi konusunda protokol anlaşmasını imzalayacaklarını belirten Polat, “ İlçemizde yaklaşık 300 tarihi ev yeniden restore edilerek Pütürge’nin görünümünü ve çehresini değiştireceğiz. Yanı başımızda Dünyanın 8’inci harikası Nemrut Dağı ve Komegene Medeniyetinin büyük kalıntıları bulunmaktadır. Yapılacak Sokak İyileştirilmesi, Sülüklü Göl, Mesire Alanları, Sulama Barajları, Şiro Çayı Islahı ve birçok proje ile birlikte Pütürge tarihi ve kültürel bir zenginlik kazanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise, kurum olarak Malatya ve bölgedeki illere çok büyük destekler verdiklerini belirterek “Özellikle Arapgir, Kemaliye, Divriği, Pütürge ve Harput gibi tarihi ve Kültürel önemi çok büyük yerlerdeki projelere büyük destekler veriyoruz. Nemrut Dağı gibi çok önemli bir yerin Malatya ve Adıyaman gibi güzel iki ilimizin sınırlarında bulunması bölgenin önemini daha da arttırmaktadır. Bu kapsamda Pütürge’ye yakınlığından dolayı Nemrut Dağı Turizm açısından çok önemlidir. Bu açıdan ‘Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni çok önemsiyoruz. Bu evlerin restorasyonunun yapılmasından sonra Nemrut Dağı ile birlikte Pütürge’nin Tarihi ve Kültürel değeri kat ve kat artacaktır” şeklinde konuştu.

DAP Bölge Başkanlığı olarak Pütürge’de şu ana kadar 4 projeye yaklaşık 15 Milyon Lira destek verdiklerini ifade eden Güler, “Bu Projelerin hayata geçmesinde Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ve ekibinin büyük gayret ve çabaları olmuştur. Bu imza töreni vesilesi emeği geçenler herkese teşekkür ediyor Projelerin Pütürge İçesine ve siz değerli Pütürgelilere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından DAP ve belediye arasında hazırlanan protokol imzalandı. DAP yetkileri ayrıca projenin uygulanacağı alanlarda da incelemelerde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Harun (6 yıl önce)
    Okan uzayda mi yaşıyorsun. Herkes is guc sahibi oldu. Şehirlere göç dünyada öld. Gibi bizede arttı. 15 sene önce geri bir ülkede yaşıyorsun. Poturgenin yolları düzeltin diye ankaraya gidilir di. Bu projeleri ruyanda göremez din. Şimdi konuşuyorsun.Az inkar etmeyin yav.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (6 yıl önce)
    Napalim puturgeyi tutup pazarcigami tasiyalim bundan 10 sene onceki hayat yok 2014 ten sonra insan kalmadi siz bunun farkinda degilsiniz bastaki adamlar memleketi yok etti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Poturge su andaki Pazarcık mahallesinin olduğu yere kurulmuş olsa gelişmesi daha hızlı olurdu diyorum ama ne yazikki yine yanlış yaprak TOKİ konutlarini Pazarcık mahellesine yaparak poturgeyi ikiye ayırıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (6 yıl önce)
    Puturgemiz zaten 4 4 luk cehresini degistirmeniz bisey ifade etmez puturgemize o yoreyi bilen taniyan ora icin hizmet edecek yoneticiler getirin 2014 oncesi puturgemiz gercekten guzeldi simdi koy yerine cevirdiler emegi gecenler boy gosteriyo ne yaptilarsa
    0
    0
    Yanıtla