SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'nin Hırsızları Yakalandı

A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinde son 1 ay içerisinde birçok hırsızlık olayını gerçekleştiren 4 kişinin il merkezinde yakalandıkları ve mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Valilik Basın Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Son bir ay içerisinde Pütürge ilçesinde;

- 06 Ağustos 2009 tarihinde Tepehan Beldesi Tarlabaşı Mahallesinde, F.V’ye ait mucur kırma tesislerinde bulunan trafolardan piyasa değeri yaklaşık 20.000 TL. olan elektrik malzemesi,
- 26-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında Kavaklıdere köyü Kubbe Dağında bulunan karayolları bakım evinden 1 adet telsiz, 1 adet regülatör, 1 adet televizyon, 1 adet buzdolabı, 1 adet uydu alıcı cihazı, 1 adet fırın, 2 adet mutfak tüpü,
- 31 Ağustos 2009 tarihinde Tepehan Beldesi Tarlabaşı Mahallesinde ikamet eden A.B’’ye ait evden 2 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet televizyon, 1 adet recever, 1 adet sehpa, 2 adet bakır kazan, 3 adet halı, 1 adet perde ve 70 kğ. tereyağı,
- 02 Eylül 2009 günü Alihan Köyü İlköğretim Okulundan (1) adet bilgisayar kasası, (1) adet monitör ve (1) adet modem kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmıştır.

Malatya İl J.K.lığı ekiplerince hırsızlık olaylarının aydınlatılarak şüphelilerinin yakalanması için yapılan çalışmalar sonucunda;

06.08.2009 tarihinde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayının şüphelisi olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama emri çıkartılan R.D. 31.08.2009 tarihinde Tepehan Beldesinde icra edilen yol kontrolünde yakalanmıştır.

Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu; R.D.’nin 26-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında karayolları bakım evinde, 31 Ağustos 2009 tarihinde Tepehan Beldesinde ve 02 Eylül 2009 tarihinde Alihan İlköğretim Okulundan meydana gelen hırsızlık olaylarını A.T., Y.D., H.M.S. ve M.D. ile birlikte işlediğini itiraf etmesi üzerine diğer şüpheliler 02.09.2009 tarihinde Malatya şehir merkezinde yapılan operasyon sonucu yakalanmıştır.

Şüphelilerden A.T’ye ait Battalgazi İlçesi Hatunsuyu Beldesinde depo olarak kullanılan evde yapılan aramada; hırsızlık olaylarında çalınan malzemeler ele geçirilerek ilgili kurum ve sahiplerine teslim edilmiştir.

Şüphelilerden R.D 01.09.2009 tarihinde, diğer şüpheliler ise 03.09.2009 tarihinde sevk edildiği Pütürge Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak Malatya Kapalı Cezaevine konulmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız