SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'nin ''Profilit'' Madeni..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de sadece Malatya'nın Pütürge ilçesinde bulunan profilit madeninin ekonomiye yıllık katkısının yaklaşık 200 milyon dolar olduğu bildirildi.

Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye'de sadece Pütürge İlçesi'nde bulunan ve seramik üretimi refrakter ürünleri, böcek ilaçları, beyaz çimento üretimi, dolgu malzemesi ile birlikte temizlik, lastik, melamin ve kalıp tozlarında kullanılan profilit madeninden yıllık yaklaşık 200 milyon dolar ekonomiye katkı sağlanıyor. Raporda, son yapılan sondaj çalışmalarına göre 5 milyon ton görünür profilit madeni cevheri bulunan Pütürge İlçesi'nde son 15 yılda 1 milyon tondan fazla üretim gerçekleştirildiği kaydedildi.

Türkiye'de yaygın olarak beyaz çimento üretiminde kullanılan profilit maden ocaklarında yılık 100 bin tonun üzerinde üretim yapan ÇİMSA'nın 600 bin dolayında süper beyaz kalite çimento ürettiği ve bunun 500 bin tonunu Avrupa'ya ihraç ettiği ifade edildi.

Raporda, Avrupa'nın en kaliteli beyaz çimentosunun Pütürge İlçesi'nde çıkartılan profilit madeninden yapılan beyaz çimento olduğuna dikkat çekildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • memet (7 yıl önce)
    25 dönüm arazimizde profilit var mahtap bulamıyoruz 05444637290
    0
    0
    Yanıtla