SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'ye 7 Gözlü Köprü

0
Güncellendi - 2016-08-21 19:25:07
Pütürge'ye 7 Gözlü Köprü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaptığı değişim, dönüşüm yenileme çalışmaları kapsamında, yıllardır yapılmayı bekleyen köprüleri de Malatya’ya kazandırmaya devam ediyor.

İlçelerde uzun yıllardır yapılması beklenen hizmetleri kısa, orta ve uzun vadede yaptığı planlamalarla hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi 5 ilçede 7 köprünün inşaatına devam ediyor.

7 gözlü köprü

Pütürge’de Başmezra, Kozluk, Üçyaka, Çamlıdere, Tekederesi, Halikan, Yazıca, Körme, Arıtoprak, Esenlik, Alihan, Kavaklıdere, Yazıca, Aliçeri Ulutaş Gökçeli mahallerine hizmet verecek köprü 9 metre genişliğinde 5 metre yüksekliğinde 64 metre uzunluğunda 7 gözlü olarak yapılıyor. Grup yolu üzerinde aynı zamanda yol genişletme çalışmaları da yapan Büyükşehir Belediyesi yolu 15 metre genişliğine çıkardı. Pütürge’de Bayır,  Gözlüce, Koçköy mahallerinin ulaşımını sağlayan yolun üzerine de 4 metre yüksekliğinde, 8 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde tek gözlü köprü yapılıyor.

Darende’de Yazıköy, Kavakköy, Ağılyazı, Ağaçlı ve Ayvalı mahallerinin ulaşımını sağlayan Yazıköy köprüsü 5 metre yüksekliğinde, 20 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde 2 gözlü olarak yapılıyor. Darende Hisarcık köprüsü ise 5 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde 4 gözlü olarak yapılıyor. Hisarcık köprüsü, Hisarkale, Hisarcık, Yeşiltaş, Çınarköy, Karabayır, Kaynak, Ilıca mahallerinin ulaşımını sağlayacak.

Hekimhan Baharlı Karamahmur Güzelyurt köprüsü 4 metre yüksekliğinde 18 metre uzunluğunda 11 metre genişliğinde, 2 gözlü olarak yapılıyor. Köprü, Kocaözü, Güzelyurt, Güzelyayla, Söğüt, Kömüklü, Yukarı Selimli, Dursunlu, Karedere mahallerine hizmet verecek.

Akçadağ Taşevler bölgesine yapılan köprü Taşevler, Taşolar, Güneşli, Aksüt, Kasımuşağı, Çobanuşağı, Kolköy, Kayadibi, Esenbey mahallelerine hizmet verecek. 4 metre yüksekliğinde 19 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde inşa edilen köprü 2 gözlü olarak yapılıyor.

Yeşilyurt Atalar mahallesine yapılan köprü Seyituşağı, Atalar, Darıderesi, Fadıloymağı, Çat, Yalınkaya, Kadiruşağı mahallelerine hizmet verecek. Köprü inşaatının büyük bölümü tamamlanırken, grup yoluda 4 metre genişlikten 8 metre genişliğine çıkarılıyor.

Bülten

köprü

köprü1

köprü21

köprü3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hasan (7 yıl önce)
    Günde 7 kişi geçecek mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • selçuk (7 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    1 kişide geçse hizmet hizmettir....
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    yetkililerin daha çok çalışması gerek altyapı ve ilçelerimizin ekonomik kalkınması için de çalışmaların yapılması gerekli.teşekkürler büyük şehir sen çalışırsan oyumuzu hak edersin..ne kadar ekmek o kadar oyy
    0
    0
    Yanıtla