SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'ye Sulama Göleti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesine yaptırılan sulama amaçlı gölet hizmete girdi.

Pütürge Sulama Göleti'nin açılışı nedeniyle bir tören yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Mustafa Irmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ile birlikte davetliler katıldılar.

Açılışta konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bizim kültürümüzde, bizim anlayışımızda, bazı buluşmalar çok önemlidir. Bunlardan bir taneside devlet ile halkı buluşturmaktır. Bunun en güzel tablosunu sizler sergiliyorsunuz. Tabi toprak ile suyun buluşmasının ayrı bir anlamı var. Toprak ile su buluştuğunda her şey harekete geçer. Yer yerinde oynar. Bu aynı zamanda açacak çiçeği, büyüyecek fidanı, meyve verecek ağacın bir habercisidir. Bana göre, dünyanın en güzel buluşmalarından biridir" dedi.

Pütürge Kaymakamı Mustafa Irmak ise, "Yaklaşık 2 yıldan beri atıl vaziyette bulunan sulama göletimiz, Valimiz Halil İbrahim Daşöz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin verdiği destek ile birlikte Belediye Başkanımızın çabalarıyla 1 ayda bitirilerek hizmete girdi. İlçemizin en büyük sorunlarından birisi olan sulama suyu sorunu bu gölet sayesinde büyük oranda çözümlenmiştir. İlçemizde köy ve mezrası ile 300 yerleşim birimi mevcuttur. Hemen hemen hepsinde de sulama suyu sorunu mevcuttur. Verilecek destekle su sorununu çözmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan ile Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardılar.

Yapılan konuşmalardan sonra göletin açılışı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız