SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Radar'' Bu Kez Yakalamadı!..

A- A+ PAYLAŞ

Şeker Camii imamı Celal Tilgen'in oğlunun düğün mevlidinde yine cemaati "maça yetiştirme" esprisi vardı. Espri, Celal Hoca'nın "Radara yakalanma" olayına atıftı..

"MAÇA YETİŞTİRMEK İÇİN BİRAZ HIZLI OLACAK.."
Renkli kişiliği ile zaman zaman gündeme gelen Tilgen'in küçük oğlu Taner'in Derya Tilgen'le evliliği nedeniyle düğün salonunda okutulan mevlid, saat 20.00'de başlayacak olan Malatyaspor- Diyarbakırspor maçından 1 saat öncesine planlanmıştı.

Kalabalık davetli topluluğunun arasında Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Müftü Bekir Gerek, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, ESOB Başkanı Şevket Keskin, AKP İl Başkanı İhsan Koca, CHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak'ın yanı sıra birçok siyasi ve bürokrat da vardı.

Mevlidden önce konuşan imam Vefik Metin, Celal Hoca'nın çok bilinen "maça yetiştirmek için hızlı teravih namazı" olayına atıfta bulunarak, "Celal hocamız cemaati maça yetiştirmek için teravih namazlarını hızlandırırdı. Malum maç var. Biz de mevlidi biraz hızlandıracağız.." diye espri yaptı.

Başta müftü olmak üzere davetliler, bu espriye güldüler. Malum, Celal Hoca'nın "radara yakalanma" esprisinde, dönemin müftüsünün de önemli bir yeri vardı. Bu espriyi bilenler, "Bu kez radar çalışmıyor.." diye de kendi aralarında espri yaptılar.

Esprilere karşın mevlid ve dualar normal seyrinde devam etti. Yemeğin ardından, maça gidecek konuklar tam maç saatinde salondan ayrıldılar..

CELAL HOCANIN RADARA YAKALANMA ESPRİSİ..
Şeker Camii imamı Celal Hoca, Dünya Kupası final maçlarıyla Ramazan ayının aynı döneme geldiği bir yaz mevsiminde bazı kişileri, teravih namazına davet eder. Bunlardan birkaçı, namaz saati ile final maçlarının çakıştığını söyleyince, Celal Hoca "Ben sizi maça yetiştiririm. Siz namaza gelin der.." Sonra o grup namaza gider ve Celal Hoca, teravih namazına başlar.. İlk rekatta Celal Hoca, hayli hızlıdır.. Maç hastaları da maça yetişeceklerine kanaat getirirler. Ancak, Celal Hoca ilk rekatın sonunda sağ selamı hızla verir, ancak sol selamından itibaren namazın temposunu hayli düşürür.. Teravih namazı da bir hayli sürer.. Futbol hastaları maça yetişemezler.. Namazdan sonra hocaya sorarlar.. "Hoca hani hızlı kılacaktık..".. Hocadan yanıt gelir, "Kusura bakmayın arkadaşlar.. Radara yakalandık, onun için hız kestik.." Muhatapları bunun anlamını çözmeye çalışırken, Celal Hoca devam eder.. "Biz tam namaza başlarken, camiye müftü gelmiş.. Ben rekatın sonunda selam verince farkettim.. Bunun üzerine hızı düşürdüm.. Yani radara yakalandık.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız