SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Radar Eylemi

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da kurulmak istenen radar üssü protesto edildi. Soykan Meydanı'nda İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin (MAZLUMDER) organize ettiği eylemde sloganlar atılıp Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail protesto edildi. MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaptığı konuşmada, "ABD Savunma Bakanı,
 
NATO savunma bakanları toplantısında verdiği bir demeçte, 'füze kalkanının amacı, İsrail'i doğudan gelecek tehlikelere karşı korumaktır' dedi. Her ne kadar hükümet
yetkililerimiz tarafından ifade edilmezse de, radarın misyonu hakkında en üst düzeyde bir demeçtir" ifadelerini kullandı. 
 
Asıl korunması gerekenin Ortadoğu'nun ezilmiş insanları olduğunu anlatan Ünsal, şöyle konuştu: "İsrail, komşu ülkeleri işgal etmektedir. Bölgede nükleer silah sahibi olan İsrail, dünyaya bela olmaktadır. İran, nükleer silah üretimi ihtimaline binaen orada bir savaş başlatılmak isteniyor." 
 
"Portakal büyüklüğündeki bir cismin hareket kabiliyetini algılayacak olan radar üssü, elektronik bilgiyi ulaştıracak, Romanya ve Polonya'dan füzeler ateşlenecektir. Kürecik görecek, Polonya ve Romanya vuracaktır" diyen Ünsal, Kürecik'teki radar üssünün füze rampalarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.
 
Bölgenin emperyalizmin radar üssü haline geleceğini anlatan Ünsal, "Emperyalist savaşta işbirlikçilere karşı sesimizi yükseltmeliyiz" diye konuştu.
 
MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz ise, "Malatya'dan sağlanacak koordinat bilgilerinin füze rampalarına ulaşmasına engel olacak bir meclis tezkeresine bile gerek yok. Çünkü, elektronik bilgi akışı meclislerin iznine tabi değildir. Yani Malatya'daki radar üssü ile Türkiye, her türlü emperyalist savaşa her zaman istihbarat tedarik edecek bir istihbarat üssüne dönüştürülmüş olacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
Yılmaz, komşularıyla sıfır sorun ilkesini benimsediğini söyleyen hükümeti, bölge halkları arasında kardeşlik ve komşu hukukuna zarar verdirecek adımlardan vazgeçmeye, sanal ısmarlama tehdit algılarıyla hedef saptırmaya yönelik girişimlerden uzak durmaya çağırdı. Yılmaz, "Füze kalkanı için radar üssüne hayır demek, herhangi bir ulus devleti korumak veya karşı çıkmak demek olmayıp, kurulmak istenen uluslar üstü egemenlik sistemine hayır demektir" şeklinde konuştu.
 
"Türkiye NATO'dan ayrılsın", "NATO Ortadoğu'dan defol", "NATO'ya hayır", "Katil ABD ve İsrail, Ortadoğu'dan defol", "İsrail'e kalkan olmayacağız" sloganlarının atıldığı eylem olaysız sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız