SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Radar İran'a Karşı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:16
A- A+ PAYLAŞ
Akçadağ Kürecik bölgesinde kurulan füze kalkanı radarı ile ilgili CHP il başkanı Enver Kiraz bir açıklama yaptı, radarın İran'a karşı kurulduğu iddiasını dile getirdi.
 
Kiraz'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"Akçadağ Kürecik bölgesinde kurulan İsrail Füze kalkanı için, bu füze kalkanının Malatya’ya veya Türkiye’nin herhangi bir yerine kurulmaması, olası bir İran saldırısı durumunda ülkemizin ya da ilimizin hedef olmaması için Malatya CHP İl Örgütü olarak bütün aşamalarda mücadele ettik. 
 
Henüz Malatya’da kimsenin bilgisi yokken postane önünde açıklama yaptık. Kürecik’te düzenlenen miting ve yürüyüşe 11 milletvekilimiz ve Malatya örgütümüzle büyük destek sağladık.
 
Belediye meydanında yapılan mitinge ve merkezdeki yürüyüşe en büyük desteği sağladık. Tüm bu çalışmaları Malatya adına Malatyalılar adına gerçekleştirdik.
 
Çünkü ;kurulan füze kalkanının İsrail’den başka kimseye faydası yok.  Bu ilin kurulduğu bölgenin insanına, çiftçisine , köylüsüne, kayısı üreticisine bir faydası yok.
 
Sadece İran’a karşı İsrail’i korumak için kuruluyor ve Malatya her hangi bir çatışma durumunda taraf haline getiriliyor. 
 
Yaydığı radyasyon açısından insan sağlığına veya bölgede üretilen kayısı gibi çeşitli ürünlere ne gibi zarar vereceğini ileride göreceğiz, yaşayacağız. 
 
Tabii bütün Malatya’daki girişimlere rağmen herhangi bir açıklama yapılmadan hummalı bir çalışma aylardır yürütülüyor idi ve sonuçta bir süre önce İsrail’le bir bilgi paylaşımı yapıldı. 
 
Bir tatbikat gerçekleştirildi ve hepimiz artık füze kalkanının kurulmuş olduğundan ve İsrail için kurulmuş olduğundan emin olduk.
 
Bir süre önce de yine Malatya’daki ve Türkiye’deki yetkililer değil de bir ABD  yetkilisi ; ABD Avrupa Ordusu ve 7. Ordu Komutanı Korgeneral Mark Hertling bir açıklama yaptı ve Kürecik Radar Üssüne ABD Askerinin geldiğini açıkladı.
 
Biz yabancı askerlerin ülkemize yerleştirilebilmesi için TBMM kararının gerektiğine inanıyoruz. Fakat TBMM’de bir karar alınmadan ABD askerleri ülkemize yerleşti ve bizler bunu ABD yetkililerinden duyuyoruz.
 
AKP yetkilileri aylardır ısrarla Füze Kalkanının Türkiye yararına kurulduğunu savunuyordu. Bu gün ABD yetkililerinin yaptığı açıklamalar AKP yetkililerini yalanlıyor.
 
Çünkü ABD yetkilileri evet Füze Kalkanı  İran’a karşı kuruluyor diyerek CHP olarak bizlerin tereddütlerinin doğruluğunu vurguluyor. 
 
Bölgede sıfır sorun hedeflediğini söyleyen AKP bölgenin sorunu haline gelmiştir. Sözüm ona İslam Coğrafyasının İran’ın dostu olduğunu söyleyen AKP İran’a ve Orta Doğu’ya karşı İsrail’in ve ABD’nin yanında yer almıştır. 
 
Malatya halkı şunu beklemektedir. Topraklarımıza kaç asker yerleştirilmiştir. Bundan sonra daha ne kadar asker yada sivil yabancı yerleşecektir. Bunu bilmek Malatyalıların da Küreciklilerin de  hakkıdır."    
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız