SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Radar Kürecik'e Kurulacak

A- A+ PAYLAŞ
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre NATO Füze Savunma Sistemi çerçevesinde Türkiye'ye konuşlandırılacak radarların yeri belli oldu ve mutakabat zaptı bu sabah Dışişleri Bakanlığı'nda imzalandı.
 
Türkiye adına Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu imza attı. ABD adına ise Ankara Büyükelçi Francis Ricciardone imza attı.
Radarlar, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesine yerleştirilecek. Kürecik'te şu an bir radar üssü bulunuyor. Bu üs ABD tarafından kurulmuş ancak, 1990'lı yıllarda Türk ordusunun kontrolüne bırakılmıştı. Yeni radarlar bu üsse konuşlandırılacak.
 
Yeni sistem Almanya'daki merkezden kontrol edilecek. Kontrolde Türkiye de söz sahibi olacak. Almanya'daki merkezde Türk ordusundan general seviyesinde bir irtibat subayı görev yapacak.
 
Türkiye radar sistemi konusunda bilgilerin İsrail'le paylaşılmasına karşı çıkmıştı.Radarla hem Türkiye'nin radarı hem de Doğu Akdeniz izlenebilecek.
 
"KÜRECİK'TE BİR ASKERİ TESİSE YERLEŞTİRİLECEK"
Dışişleri Bakanlığı NATO füze savunma mimarisindeki erken uyarı radarı ile ilgili arazi keşif çalışmaları ve ilgili hukuki düzenlemelerin sonuçlandırıldığını, radarın Kürecik’teki bir askeri tesiste konuşlandırılmasının kesinleştiğini açıkladı.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, füze savunma sistemi çerçevesindeki radarla ilgili son gelişmelerin sorulması üzerine şunları kaydetti: "NATO füze savunma mimarisi kapsamında bir erken uyarı radarının ülkemize yerleştirilmesine ilişkin hazırlıklarda sonuç aşamasına gelindiğini bildiğiniz üzere Eylül ayı başında açıklamıştık. Bu çerçevede, arazi keşif çalışmaları ve ilgili hukuki düzenlemeler de sonuçlandırılmış olup, radarın Kürecik’teki bir askeri tesiste konuşlandırılması kesinleşmiş bulunmaktadır. Söz konusu tesisten esasen geçmişte de benzer amaçla istifade edilmişti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız