SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Radara Girme İsteğine Red!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:22:03
Radara Girme İsteğine Red!
A- A+ PAYLAŞ

Radikal yazarı Ezgi Başaran, Kürecik'te konuşlanan Radar Üssü'ne gitmek için Amerikan Ordusu'ndan  izin almak gerektiğini ortaya koyan yazışmaları CNN Türk'te katıldığı canlı yayında anlattı. Başaran “sadece Veli Ağbaba mücadele ediyor” dedi. CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırladığı Medya Mahallesi programına konuk olan Ezgi Başaran, Türkiye'den hiç bir makamın girilmesine izin vermediği üsse girmek için Amerikan Ordusuna başvurduğunu ve onlardan aldığı yanıtı anlattı.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI KÜRECİK’E İZİN VERMEDİ
"Dedim ki ben şu işi bir de Amerikalılara danışayım. Olay yeri Malatya, yani bizim memleket, niye ABD’ye danışıyorsun... ABD Savunma Bakanlığı’na kısa bir dilekçe yazdım: 
 
“Ben Radikal gazetesinden Ezgi Başaran. Malatya Kürecik’e yeni konuşlanan NATO kalkanıyla ilgili bir makale yazıyorum. Bu nedenle tesisi ziyaret etmek istiyordum ama ana muhalefet partisinden vekillerin bir türlü izin alamadığını öğrendim. Ne Türkiye ordusu, ne Dışişleri Bakanlığı ne de Milli Savunma Bakanlığı böyle bir izin vermek konusunda yetkili olduklarını söylemiş. Malatya’daki NATO kalkanını ziyaret etmek için izin alınması gereken merci ABD Savunma Bakanlığı mıdır? Eğer öyleyse bana ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilir misiniz?”  
 
2 gün sonra cevap geldi: 
 
“Ezgi Başaran, Amerikan Ordusu’na olan ilginizden dolayı öncelikle teşekkür ederim. Maalesef sözünü ettiğiniz bölgeye ziyaretçi kabul etmiyoruz. İleride bu konudaki politikamız değişirse diye talebinizi bir dosyada bekleteceğim. Çalışmalarınızda bol şans dilerim. Saygılar, Bob Close.” 
 
KAÇ ASKER VAR BİLMİYORUZ
Ayşenur Arslan'ın "Bundan şunu anlıyoruz. Türkiye'nin Malatya ilindeki bir askeri tesise giriş çıkışa izin verme yetkisi Pentagon'da." şeklindeki sözlerine  ise Başaran şöyle yanıt verdi:
 
"Bu böyle olabilir. İki ülke arasında böyle bir anlaşma yapılmış olabilir. Bunu eleştirecek bir bilgim yok. Ama burada bir askeri üs olduğu ortada. Bunu neden söylemiyorlar. Girmek isteyenlere 'Amerikan yetkilileri izin vermiyor' diyin olsun bitsin. Amerikan 7 ordusu NATO için çalışıyor ama orada hangi askerler var bilinmiyor. Başka ülkelerin askerleri var mı bilmiyoruz." 
 
SADECE AĞBABA KONUŞUYOR
Ayşenur Arslan'ın "bunun açıkça konuşulması, TBMM'de görüşülmesi gerekmiyor mu?" şeklindeki sorusuna ise Başaran şöyle yanıt verdi: 
 
"Veli Ağbaba, tarafından bana verilen bilgiye göre bugüne kadar,  toplam 7 dakika konuşulmuş parlamentoda Kürecik. “Tanzanya ile ticaret 40 dakika konuşuluyor” diyor Veli Ağbaba. ‘Sadece ben konuşuyorum. Ben konuşunca da Malatyalıları sömürüyorlar’ diyor. Böyle bir şey olur mu? Tek bir kişi konuşuyor. Soru önergelerini gönderdi. Hiç birine yanıt alamamış ki.  Sürekli o soruyor.  7 dakika konuşmuş. ABD yetkilileri “1 mart tezkeresi sonrasında yapılmış en büyük stratejik ortaklık” diyor. Neyse ki aramız düzeldi Türkiye ile diyor. Ama biz burada duruyoruz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız