SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Radara Hayır" Mitingi

A- A+ PAYLAŞ
 
Kürecik’e kurulması kararlaştırılan ‘Füze Kalkanı’na karşı bölge halkının ve birçok kesimin tepkileri sürerken, oluşturulan ‘Malatya Füze Kalkanı Platformu’ tarafından miting düzenlendi.
 
2 Ekim 2011 günü Füze Kalkanı’nın kurulacağı Kürecik bölgesindeki  tepeye  yaklaşık 3 kilometre  yürüyüş düzenleyerek gerçekleştirilen eylemin ardından bu kez de Malatya Merkez’de  ‘Füze Kalkanına Hayır’ mitingi yapıldı.
 
Malatya Belediyesi yanındaki alanda gerçekleştirilen mitinge havanın soğuk ve yağmurlu olması nedeniyle katılım istenilen düzeyde olmazken, mitinge CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken’de katıldı.
 
‘Malatya Füze Kalkanı Platformu’ sözcüsü Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, mitingdeki konuşmasında, “Bizler sokaklarda, meydanlarda, mücadele çadırlarında, kısacası yaşamın her alanında Füze Radar Sistemine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Sesimizi çok geniş yığınlara duyurmayı başardık. Sesimizi duymak istemeyen, bizleri görmek istemeyen tek  yapı kaldı , o da  AKP iktidarıdır. Onlar bizi duymak istemez, görmek istemez. Onların ABD' ye sözü var, diyet borcu var. AKP iktidarı, kendi halkı depremde, enkaz altında, soğukta can derdinde iken, İsrail'i, Avrupa Birliği ve ABD' yi koruma kalkanın bir parçası olmaya çalışıyor. Bir taraftan İsrail'e kameralar önünde ' One Minute' diyeceksiniz, diğer taraftan ülkemizi İsrail'e kalkan yapacaksınız sayın Başbakan ! Bizlerinde buna inanmasını bekliyorsunuz. İnanmıyoruz! Bu meydandan soruyoruz;  Füze kalkanı kurma karşılığında ABD ile , İsrail ile gizli bir anlaşmanız mı var? Füze Kalkanı kurulması karşılığında İncirlik' e getirilen insansız saldırı uçakları Predatörlerimi size verdiler? Bizler bu yalana ve aldatmacaya o gün de inanmamıştık, bugün inanmamakta ne kadar haklı olduğumuzu yaşayarak görüyoruz.  AKP, kraldan daha kralcı, kendi halkından daha çok ABD' yi, Avrupa'yı, İsrail'i düşünüyor. Avrupa ve ABD emperyalizmi yaşadığı ekonomik  ve siyasal krizi aşmak için gözünü Ortadoğu petrollerine, zenginliklerine dikti. Irak, Mısır, Tunus, Libya… Şimdi sıra Suriye ve İran' da. ABD'nin Ortadoğu' da egemenlik arayışının bir parçası olarak ülkemizi gelişmiş bir ABD üssü haline getirmek  için, Malatya- Kürecik'e ' Füze Erken Uyarı Sistemi' ya da bizlerin dediği gibi 'Füze Kalkanı' kuruyor. Buna izin vermeyelim. Neden mi ? Çünkü ; AKP 'nin ' ulusal güvenlik ve savunma aracı ' olarak anlatmaya çalıştığı Füze Kalkanı bir savaş projesidir. AKP'nin bu yalanına inanmıyoruz. Yani Füze Kalkanı savaş, şiddet, kan, acı ve göz yaşı projesinin adıdır. Füze Kalkanı, çevreye ve yaşama, yayacağı radyo aktif dalgalarla büyük zarar verecek; yeşili yok edecek, kanser vakalarının artacağı, insan yaşamını olumsuz etkileyerek, bölgeyi insansızlaştıracak projenin adıdır. Füze Kalkanı, Ortadoğu halklarının başına bela olan İsrail'i korumak ; Türkiye'yi daha gelişkin bir ABD üssü haline getirme projesinin adıdır. Füze Kalkanı, ABD' nin egemenlik arayışında tehdit unsuru olarak gördüğü Suriye, İran ve Rusya'yı hedef alan projenin adıdır. Özetle Füze Kalkanı, muhtemel bir savaşa Türkiye'yi ortak etme, Ortadoğu'da yeni bir İsrail yaratma projesinin adıdır.” dedi.
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da konuşmasında, “ Malatya halkı, kürecik halkı,  bölge halkı ve Türkiye halkı Füze Kalkanı’nı istemiyor.  TBMM’den kaçırılarak  anlaşma imzaladılar. Uganda ile bile her hangi bir anlaşma konusunda  uzun görüşmeler yapılırken  Türkiye’yi büyük tehlikeye atacak olan İsrail’i korumaya yönelik ‘Füze Kalkanı’nı TBMM gündeminden adeta kaçırıyorlar.  Sayın Başbakan İsrail’e karşı efelenirken bir taraftan da İsrail’i koruyacak Füze Kalkanı’nın ülkemizde, Malatya’da kurulmasına izin veriyorlar. Malatya ve bölge halkı Füze Kalkanına karşı olmaya devam edecektir. Nasıl ki Deniz Gezmişler, Sinan Cemgiller geçmişte Nato Radar Üssü’ye yönelik tepkilerini göstermişse, bugünde bizler barış ve demokrasi mücadelesini 68 ruhu ile sürdüreceğiz” dedi.
 
BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken’de konuşmasında, ABD’nin ve işbirlikçilerin Ortadoğu’yu yeniden şekillendirme çabası içerisinde  olduğunu, bölge halkı olarak buna izin vermemek için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Baluken, konuşmasında, ABD’nin bölgeyi kan gölüne çevirme projelerinden biri olan ve olası bir savaşta Türkiye’yi ve Malatya’yı hedef alacak Füze Kalkanı’na karşı olan tüm kesimleri kutladıklarını , belirterek, ! Füze Kalkanında ilk hedef Malatya olacaktır.  Bu tehdidin yanı sıra kurulacak füze kalkanı, bölgenin ekolojik dengesini de olumsuz etkileyecektir” dedi.
 
Mitingte yapılan diğer konuşmalarda da Füze Kalkanı’nın İsrail’i koruma projesi olduğu ve ülkemizi hedef haline getirecek bir proje olduğu belirtilerek tepki gösterildi.
 
Miting halayların çekilmesiyle olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız