SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Radarlar ABD Askerine Emanet...

A- A+ PAYLAŞ
 
NATO’nun Malatya’da kuracağı füze savunma sistemine PKK, Hizbullah ve İran’dan saldırı gelebileceği endişesiyle tesisin iç güvenliği ABD tarafından sağlanacak. Türkiye ise mühendislerden şüphe duyuyor...
 
ABD önderliğinde NATO şemsiyesi altında kurulacak füze savunma sisteminin erken uyarı radarına ev sahipliği yapacak Türkiye’nin Malatya ili Kürecik nahiyesindeki askeri tesisin iç güvenliğinden 50 kadar Amerikan askeri polisi sorumlu olacak. Üssün dış güvenliğinden ise, Kürecik’ten yaklaşık 60 kilometre ötedeki Malatya’da bulunan 2. Ordu Komutanlığı sorumlu olacak.
 
Onarımdan geçmesi gereken Kürecik’teki üsse, dünyanın en gelişmiş radar sistemlerinden olan Amerikan Raytheon firmasının ürettiği AN/TPY-2 X-band radarı yerleştirilecek. Bu gelişmiş sistemin konuşlandırılacak olmasından dolayı ABD, Türkiye’den, bu üsse, PKK, Hizbullah ve hatta İran’dan gelebilecek olası sabotaj eylemlerine karşı çok etkin bir güvenlik mekanizmasının oluşturulmasını talep etti.
 
Kürecik’teki üs onarımdan geçecek
 
Türkiye, geçen yıl yapılan NATO’nun Lizbon zirvesinde, füze kalkanı sisteminin hedefinin İran olacağı yolundaki ifadeyi ittifak belgesinden çıkarttırmıştı. Ancak, füze kalkanı ve Kürecik’te kurulacak radar sistemi, öncelikle İran’dan gelebilecek olası nükleer silah tehdidini caydırmayı ve bertaraf etmeyi amaçlıyor. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız