SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Radikal Bir Etkilenme Olmadı'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, son yaşanan olaylardan sonra borsadaki dalgalanmalarla ilgili olarak," Zaten öyle büyük dalgalanmalar da olmadı. Sadece piyasalarda küçük etkilenme oldu. Radikal bir etkilenme olmadı. Günlük gel gitlerin de yaşanmamasını arzu ediyoruz" dedi.

Malatya Valiliği'ni ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Balyoz Harekatı tutuklamalarından sonra Borsa'nın düşmesiyle ilgili soruya karşılık şunları söyledi:

"Eskiden, küçük siyasi krizler ekonomiyi çok daha fazla etkilerdi. Ekonomimizin dayanıklılığı çok daha fazla olması nedeniyle borsa da fazla etkilenmiyor. Zaten öyle büyük dalgalanmalar da olmadı. Sadece piyasalarda küçük etkilenme oldu. Radikal bir etkilenme olmadı. Günlük gel gitlerin de yaşanmaması arzu ediyoruz. Uzun vadede de sıkıntı görmüyorum."

Bakan Yılmaz, "Ekonomik küresel kriz, Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP) bir sorun, bitiminde erteleme meydana getirecek mi?" sorusuna karşılık da şunları söyledi:

"GAP'da ödenek anlamında hiçbir sorun yaşamıyoruz. Çünkü, GAP için özel eylem planı yapıldı. Finansmanını telafi için özel kanunlar çıkarıldı. Aslında küresel kriz ortamında GAP'a yaptığımız bu yatırım, küresel krizin Türkiye'ye olan etkilerinin hafifletici bir işlev de görüyor. 2012 sonuna kadar GAP eylem planı kapsamında, arttırılmış, ivme kazandırılmış bir şekilde GAP yatırımlarımız devam edecektir. 400 kilometreye yakın ana kanal döşedik. Mardin, Suruç, Batman ve Diyarbakır ovalarına su taşıyan ana kanallar inşa ediyoruz. Aynı zamanda doğu Anadolu Projesi (DAP) ve GAP'a yapılan yatırımlar tüm ülkeye yapılmış yatırımdır. Bunlar ülkemizin tarımsal potansiyelini geliştiren, gıda güvenliğini sağlayan, komşu ülkelerle ihracatımıza ciddi katkılar sunacak olan projelerdir. Hem bölge halkımız, hem de Türkiyemizin kalkınmasına ve güvenliğine katkıda
bulunacaktır"

TSO'DA TOPLANTI..
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Marketler Yasası'nda sona gelindiğini ve bu konuda Bakanlar Kurulu'nda da bilgi verildiğini söyledi.

Malatya İş Platformu üyeleriyle Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen Devlet Bakanı Yılmaz'a, Vali Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mehmet Şahin de eşlik etti. Toplantının açılışını yapan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, iş dünyasını artık huzur ve güven ortamı istediğini söyleyerek, kaos yerine ortak akılla hareket edilmesini beklediklerini vurguladı. Erkoç, 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın uzatıldığını ancak kaldırılan enerji desteğinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yeniden verilmesini beklediklerini ifade etti. Erkoç, hayvancılık desteği uygulamasındaki 50 büyükbaş hayvan şartının en az 10' a indirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Devlet Bakanı Yılmaz ise konuşmasında esnaf ve sanatkarı unutmadıklarını ve hükümetin esnaf kesimine büyük destekler verdiğini kaydetti. Marketler Yasası'nın son aşamaya geldiğini de bildiren Bakan Yılmaz, "Marketler Yasası konusunda da çalışma son aşamalara gelmiş durumda. Bakanlar Kurulumuza da bu konuda bir sunuş gerçekleştirildi. Tabii burada iş dünyamızın düzenlenmesi, belli konularda bir takım düzenlemelerin yapılmasının yanı sıra tüketicinin de haklarının korunacağı dengeli bir anlayış içerisinde bir düzenleme yapılıyor" şeklinde konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafların planlama, rekabetin önlenmesi ve sanayicilere verilen kredi desteğinin yüzde 50'sini istediğini belirterek, "Marketler Yasası 7 yıldır Meclis Genel Kurulu'na indirilemedi" dedi. Keskin, Bakan Yılmaz'a sitemde bulunarak, yaklaşık 1 saatlik konuşması esnasında esnaf ve sanatkardan bahsetmediğini ve esnafın unutulduğunu söyledi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş da, kayıt dışı ekonominin önlenmesi için işlemlerin bankalar üzerinden yaptırıldığını ancak işletmelere bankalar tarafından büyük oranda komisyon kesildiğini belirterek, bu konuda bir önlem alınmasını talep etti. Altaş, hükümetin atıl vaziyetteki tesislerin açılması için de bir teşvik uygulaması başlatmasını istedi.

PROTESTO..
Bu arada bakanın Valiliğe gelişi sırasında, kalabalık arasında "Amerika defol, bu vatan bizim" diye slogan atan Çağrı Ünver adlı genç polis tarafından gözaltına alındı. Ünver'in Halk Cephesi adlı bir gruba mensup olduğu öne sürüldü.

BELEDİYEDE..
Bakan Yılmaz'ın Malatya Belediyesi'ne yaptığı ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu bülteni de şöyle:

"27 Şubat Cumartesi günü akşam gerçekleşen ziyarete Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Malatya Valisi Ulvi Saran, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Malatya Ak Parti Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mehmet Şahin, İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Ziyaret sırasında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın aşırı miktarda göç alan ve göç veren bir kent olduğunu belirterek, “Sizlerin vermiş olduğu destekler bizim için çok önemli. Malatya bir sanayi kentidir. Bölgenin cazibe merkezine dönüşmesi için sanayi alanlarının büyümesi gerekiyor. Şehrin alt yapısındaki eksiklikleri gidererek Malatya’nın sağlıklı büyümesine önem veriyoruz. Kentsel Dönüşümde iyi bir noktaya geldik. Malatya’mızın yeni bir çevre yoluna ihtiyacı var. Malatya merkez 10 İlçe ve beldeyle birleşmiş durumda. Birçok hizmetimizi bu beldelerimizi de kapsayacak şekilde vermeye çalışıyoruz.. Biz Büyükşehir belediyesi gibi çalışıyoruz. Malatya’nın mutlaka Büyükşehir olması gerekiyor. Malatya’nın mevcut yapısı ve şartları doğrultusunda, hizmetlerin doğru ve sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için Malatya’nın mutlaka Büyükşehir olması gerekiyor” dedi.

Malatya’da gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiğini belirten Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz gösterilen ilgiden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm Malatyalılara teşekkür etti.

Yerel yönetimlere çok büyük önem verdiklerini kaydeden Devlet Bakanı Yılmaz, yaptığı konuşmada özetle; “Yerel yönetimlerin daha güçlü olması için yetki ve görevlerini artırdık. Son düzenlemelerle gelişimi az olan yerlerin gelişimini hızlandırdık. İmar bütünlüğü açısından parçalı yapı zararlı. Temel alt yapı sorunlarını aşmış olmanız sevindirici. Malatya bir cazibe merkezi. Buna uygun hizmetler üretmek gerekiyor. Bizler her zaman sizlerin yanındayız.

Yeni belediye binası çok gösterişli ve güzel, hayırlı olsun. Belediye Başkanımız Malatya’ya çok hayırlı hizmetler yapacak. Görevinizde başarılar dilerim” dedi.

Ziyarette Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin ardından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz onuruna, Fırat Toplantı Salonu’nda akşam yemeği verdi."

BAKANIN PAZAR GÜNKÜ PROGRAMI..
Geceyi Malatya'da geçiren bakan Yılmaz'ın Pazar günkü programı şöyle:

* 28 ŞUBAT 2010 PAZAR
09.30: Kahvaltı
10.30: AKP Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı (Yer: Belediye Konferans Salonu)
13.00: Öğlen Yemeği
14.00: Kervansaray ve Ulu Cami ziyareti
15.00- 16.00: Malatya’dan hareket ve Elazığ’a varış (Karayolu)
16.30 - 17.40 : Elazığ’dan hareket ve Ankara’ya Varış (Uçakla)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız