SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Radyo Müzesi Kuracağız"

0
Güncellendi - 2017-07-31 20:50:47
A- A+ PAYLAŞ

Eski radyo ve plaklara karşı özel bir ilgisi olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak bir radyo müzesi oluşturma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Radyo müzesi için alınan radyolardan birini de odasında sergileyen Çakır, “Çok yakında Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bir radyo müzesi kuracağız. Müzede daha önce gün yüzüne çıkmamış çeşitli antika eser niteliğinde radyo sergilenecek. Ben de bir eski radyo ve plak tutkunuyum. Özellikle Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’i severek dinlerim” dedi.

Kongre ve Kültür Merkezi yanında bulunan kerpiç evlerden birini radyo müzesi olarak düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, müzede 500 civarında eski radyo ve gramofon sergileyecek.

Müzede ayrıca Malatyalı bestekar Fahri Kayahan ile Radyo tiyatrolarının seslendirildiği bir köşenin de bulunacağı ifade edildi.

“Malatyalı bestekarımız Fahri Kayahan için ayrı bir köşe düzenlenecek”

Radyo müzesini Ekim ayında açmayı planladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Radyo müzesi oluşturma çalışmalarımız sürüyor. 500 civarında radyo ve gramofon bir araya getirdik. Bu müzede çok özel parçalar yer alacak. Malatyalı bestekarımız Fahri Kayahan için ayrı bir köşe düzenlenecek. Yine klasik Malatya köşemiz de olacak. Müzeye gelenler Radyo tiyatrolarının seslendirildiği stüdyoyu, radyoda yapılan ilk konuşma gibi ilgi çekecek farklılıkları da bulabilecek. Müzemizi inşallah kerpiç evlerinden birinde kuracağız ve bir aksilik olmaz ise ekim ayında burayı açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’i severek dinlerim”

Çakır, kendisinin de eski radyolara ve plaklara karşı özel bir ilgisinin olduğunu belirterek, “Çocukluğumda evimizde radyonun özel bir yeri vardı. O kutudan çıkan ses beni mest ederdi. Ben de bir eski radyo ve plak tutkunuyum. Özellikle Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’i dinlerim. Tabi Malatyalı bestekarımız Fahri Kayahan olmaz ise olmazımız. Zaten Malatya müzik yönünden oldukça zengin ve farklı bir kültürü bünyesinde barındırıyor. İnşallah müzemiz açıldığında Malatyalılar ve dışarıdan gelen misafirlerimiz burayı ilgiyle gezeceklerdir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız