SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rafting Kursları Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Darende Kaymakamlığı'nın bünyesindeki Proje Ofisi tarafından hazırlanan 'Tohma Kanyonu'nda Rafting' projesi uygulamaya geçirildi.

Raftingin geliştirilmesi amacıyla bir kurs açıldığı, kursa 60 kişinin katıldığı bildirildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde teorik eğitimlerini alan kursiyerler uygulama kısmına geçti..  Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü projede kursiyerler için spor malzemeleri de alındı.

Uygulamalı eğitimlerin Tohma Kanyonu'nda yapıldığını belirten Darende Rafting, Doğa ve Su Sporları Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş, "Darende'de turizm faaliyetlerini çeşitlendirilmesi adına önemli bir faaliyet olan rafting sporu ile birlikte Tohma Kanyonu’nun büyüleyici güzelliklerini sporculara görme imkanı da sağlıyor" dedi.

Darende Kaymakamlığı tarafından SODES kapsamında uygulanan Tohma'da Rafting Projesi kapsamında, kursiyerlere tehlikeli durumlarda nasıl hareket edileceği, botlara yön vermek için küreklerin nasıl kullanılacağı ve riskleri yönetebilme becerisi gibi daha birçok konuda bilgiler aktarıldı.

RAFTİNG: Raft adı verilen botlarla, tepesi yüksek nehirlerde yapılan bir akarsu (nehir) sporudur. Raftingde asıl olan içinde bulunduğunuz raftı devirmeden, kürekle yönlendirerek kayalar ve engeller arasından geçirmektir. Rafting, 6 ile 8 kişilik takımlar halinde yapılır ve başarılı olabilmek tek vücut gibi hareket eden bir takım olabilmekten geçer. Bu sporda akarsular zorluk derecesine göre altı dereceye ayrılırlar. 6. derece en zor parkurları, 1. derece ise en kolay parkurları belirtir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız