SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahat Uyu Mevlüt Baba Evlatların Şampiyon"

0
Güncellendi - 2017-05-17 02:14:13
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor, 33’ncü haftada sahasında Boluspor ile 1-1 berabere kalarak adını Süper Lig’e yazdırırken, maçın bitiş düdüğüyle beraber İnönü Stadı sarı kırmızı renklere bürünürken, taraftarların astığı bir pankart herkesi duygulandırdı.

Yıl 2006, deplasmanda Gaziantepspor’a 1-0 yenilen Malatyaspor küme Süper Lig’den düştü. Malatyalı taraftarların gözyaşları sel olurken, yanlarında Malatya’nın ‘Mevlüt Babası’ rahmetli Mevlüt Aslanoğlu vardı.

Rahmetli Aslanoğlu hem yaşanan olaylara müdahale etti hem de taraftarların gözyaşlarına ortak oldu. Kimi zaman kayısı kasası taşıyan, kimi zamansa harç karan Aslanoğlu, her dönemde Malatyaspor’un yanında oldu. Gaziantep’te takımın küme düşüşüne en çok ağlayanlardandı. Hem gözyaşı döktü hem de ağlayan taraftarları teselli etti. O kare yıllarca Malatyalıların hafızalarından silinmedi. Evkur Yeni Malatyaspor-Boluspor maçında tribüne asılan o pankart ise vefanın İstanbul’da bir semt adı olmadığını bir kez daha gösterdi.

16 Mayıs 2014’te hayatını kaybeden 22 ve 23. dönem Malatya, 24. dönem İstanbul milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Evkur Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkışında unutulmadı. Taraftarlar, Maraton tribününe üzerinde rahmetli Aslanoğlu’nun Malatyaspor şapkasıyla çektirdiği fotoğrafın bulunduğu, “Rahat uyu Mevlüt baba evlatların şampiyon oldu” pankartını astı.

Derebeyleri taraftar grubunun vefası herkesi duygulandırırken, oğlu Erdem Aslanoğlu, “Siz hiç babanızı ağlarken gördünüz mü? Ben gördüm.. Memleketi, sevdası için ağlıyordu!  Kazanılan şampiyonluğun benim için ayrı bir önemi vardı. 11 sene önce Malatyaspor küme düştüğünde, rahmetli babamın Gaziantep'te sahanın ortasındaki gözyaşlarını ölsem unutmam..  Maç sonunda "Keşke yanımızda olsaydı" diye geçirdim içimden. Orada olmalıydı, bu kez de mutluluktan ağlardı, eminim. Malatyaspor'umuzun vefakar taraftar grubu Derebeyleri, rahmetli babamı ölüm yıldönümünde unutmadı ve şampiyonluk maçında açtıkları pankartla O'nu bir kez daha hatırladı.

Teşekkürler Derebeyleri, teşekkürler Malatyaspor'un büyük taraftarı. İnanıyorum ki "Mevlüt Baba" da olduğu yerden sizi izliyor ve her zamanki gibi gurur duyuyor” mesajını paylaştı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mert korkmaz (6 yıl önce)
    Hepimizin derdine ortakti mevlüt abimiz. Bir mhp li olarak böyle bir insani tanıdığım için her zaman gurur duydum. Memleket sevdası, insanlığa verdiği kıymet hiçbir zaman tartışılamaz. Huzur içinde yat, mekanın cennet olsun abim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar (6 yıl önce)
    Rahmetliyi linç etmeye çalıştığınız günleri unutmadık.. Herşeyiyle pırlanta gibi bir insandı... Aramızdan ayrıldıktan sonra mı kıymetini anladınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Egehan (6 yıl önce)
    Nur içinde yatsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan çelik (6 yıl önce)
    Rabbim rahmet eylesin temiz insan efsane insan ölsede unutulmaz ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah adam gibi adamdı
    0
    0
    Yanıtla