SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rahatsız Olduk' Mektubu

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Nemrut konusunda Malatya kamuoyunu kızdıran açıklamaları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir mektup göndererek, rahatsızlığını dile getirdi.

Öz'ün mektubu şöyle:

" Sayın Bakanım;

Gelişen ve genişleyen zamana, küreselleşen dünyaya ve tüm dünyada değişen hizmet anlayışına paralel olarak yönetiminizdeki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmakta olduğu hizmetleri bizler de memnunlukla takip ediyoruz. Bakanlığımız, halkımıza sunduğu yerinde, zamanında ve kaliteli hizmetten ödün vermeden; hiç bir kısıtı bahane etmeksizin, çağın gereklerine uygun bir şekilde halkımızın beklentilerine cevap vermeye çalışmaktadır. Bu çalışmalarınızdan ötürü şahsınızda tüm bakanlık çalışanlarını tebrik etmek istiyorum.

Sayın Bakanım;

Önceki yıl Malatya programı yaptığınızı ve bu program çerçevesinde Malatya üzerinden Nemrut’a da çıkacağınızı belirterek bu çerçevede biz Malatya Vekillerini de bilgilendirmiştiniz. Ancak bilahare bu ziyaretin Malatya kısmının iptal edilerek, Adıyaman üzerinden gerçekleştiği ve Nemrut Dağı’na da bu yoldan çıkıldığı malumunuzdur.

Sayın Bakanım;

Öncelikle ifade etmek istiyorum ki; Nemrut Dağı’nın Adıyaman sınırları içerisinde kaldığı yargı kararıyla da sabittir. En başta biz olmak üzere hiçbir Malatyalı Nemrut Dağı’nın Malatya sınırları içerisinde kaldığını iddia etmemektedir. Öyle ki; Nemrut Dağı sadece Adıyaman veya Malatya’nın değil, dünyanın kültür mirasıdır ve böyle olması herkesten önce bu yörenin insanlarının gurur vesilesidir. Öte yandan Nemrut Dağı turizm açısından bölgenin en önemli cazibe merkezi olup bölge ekonomisine ciddi kazanımlar sağlamaktadır. Malumunuz bölgeyi ziyaret eden turistler hem Adıyaman üzerinden hem de Malatya üzerinden Nemrut Dağını ziyaret etmektedirler. Bu ziyaretçiler zaten sınırlı olan vakitlerini en verimli şekilde kullanmak adına ziyaret ettikleri yerden alternatif güzergâhlar kullanarak ayrılmak istemektedirler. Bu nedenle girişimcilik potansiyeli tüm Türkiye tarafından bilinen Malatyalılar bölgeye gelen turistlerin ihtiyaçları doğrultusunda Malatya’dan Nemrut’a giden yol ile Adıyaman’dan gelen yolun birbirine kavuşması hususunu her platformda dile getirmektedirler. Yine bu sebepten hem Hükümetimizin hem de tüm siyasilerimizin Nemrut dağı ile ilgili yaptığı faaliyet ve açıklamalar yakinen takip edilmektedir.

Sayın Bakanım;

Ben de inanıyorum ki; Malatya üzerinden Nemrut’a çıkan yerli ve yabancı turistler buradan Adıyaman’a geçebilmeli, aynı şekilde Adıyaman güzergâhını kullanan turistler de programlarına Malatya yoluyla devam edebilmelidirler. Böyle olmasının hem Adıyaman, hem de Malatya açısından daha fazla ekonomik kazanım sağlayacağı aşikârdır. Bizler bu sorunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ODTÜ arasında 2006 yılında imzalanan Protokolle yürürlüğe giren Kommagene Nemrut Koruma Geliştirme Programı’nın kapsamının genişletilerek çözülebileceğini düşünüyoruz.

Aynı zamanda şu hususu da bu vesileyle ifade etmekte büyük fayda görüyorum. Malatya insanıyla, Adıyaman insanı birçok bakımdan birbirlerine yakın karakterde örf ve adetlere sahip olup çok sayıda Adıyamanlı hemşerilerim Malatya’ya yerleşmişler, karşılıklı kız alıverişinde bulunmuşlar ve hep bir arada mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar.

Hal böyle iken Nemrut konusunu istismar etmek isteyenlerin söylem ve eylemleri bazı rahatsızlıklara sebebiyet vermektedirler. Bununla ilgili olarak 13 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirdiğiniz Nemrut Dağı ziyareti esnasında Malatya’dan Nemrut’a giden yolla ilgili basına yansıyan sözleriniz Malatya halkının fazlasıyla dikkatini çekmiş, birçoğu rahatsızlıklarını çeşitli vesilelerle dile getirmektedirler.

Sayın Bakanım;

Basında yer alan Malatya’dan Nemrut Dağına çıkan yol güzergâhı ile ilgili açıklamalarınızın basına yanlış yansımış olması düşüncesiyle, bu yanlış anlaşılmaların giderilmesi için Malatya kamuoyunu aydınlatacak bir açıklamanın yapılmasını; 7 yıldır Türkiye’mizin bütün illerini şantiyeye çeviren, her alanda insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için çok önemli hizmetlere imza atan AK Parti İktidarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’mizin (Malatya ili dâhil) Bakanı olarak sizlerden talep ve arz ediyorum.

Saygılarımla.
Ömer Faruk ÖZ
Ak Parti Malatya Milletvekili
TBMM İdare Amiri"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız