SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rahatsız Oldum..'

A- A+ PAYLAŞ

Fransa'nın Rouen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Özkul, "Üniversitelerde politik ve ideolojik unsurların üzerinde fazla durursak gerçek görevimizi yerine getiremeyiz" dedi. Özkul, düzenlediği basın toplantısında, belediyece düzenlenen kendisi ile TÜBİTAK daire başkanlarından Prof.Dr. Cemil Çelik'in konuşmacı oldukları panelde yaşanan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Altuntaş'ın salonu terketmeleriyle sonuçlanan olaya da değindi. Prof.Dr. Özkul, Prof.Dr. Çelik'in gerginliğe neden olan konuşmasını da eleştirdi. Basın toplantısından sonra Rektör Prof.Dr. Hilmioğlu'nu ziyaret eden Prof.Dr. Özkul, iki üniversite arasında eğitim ve kültür işbirliği anlaşmasını da imzaladı.

BASIN TOPLANTISI..
Memleketi Malatya'da bulunan Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Özkul, Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz ve Belediye Kültür Müdür Vekili Alişan Hayırlı ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Malatya ziyaretinde enerji topladığını ve özellikle Hekimhan bölgesindeki yerel yöneticilerin önemli sıkıntılar içerisinde bulunduğunu gözlemlediğini anlatan Prof. Dr. Cafer Özkul, üniversitelerin geliştirdikleri projeler ile bulundukları yörenin ekonomilerine katkı sunması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Özkul, "Üniversitelerin genellikle bölge ekonomisinin kalkınmasında etkili olması gerekiyor" dedi.
İnönü Üniversitesi'nin ileride Malatya ve bölge için önemli roller üstlenebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkul, "Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknoloji ekonomiye kazandırılmalı. Batı'da laboratuvarlarda üretilen bilgilerin ekonomiye katkısı için yerel yönetimlerle büyük bir işbirliği var. Aynısı Türkiye'de de olabilir. Politik ve ideolojik unsurların üzerinde fazla durursak gerçek görevimizi yerine getiremeyiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Özkul, doğum yeri olan Hekimhan ilçesindeki eğitim düzeyinin daha yukarılara çıkması için bazı projelerin gerçekleştirileceğini ve buna da kendisinin gücü nispetinde destek sağlayacağını ifade etti.

"RAHATSIZ OLDUM.."
Prof.Dr. Özkul'a, İnönü Üniversitesi'nin rektör adaylarından olduğu da öne sürülen diğer konuşmacı Prof.Dr. Çelik'in konuşmasının ardından salonda yaşananlarla ilgili yorumu soruldu ve şu yanıt alındı:

“Beklediğiniz cevabı alamayacaksınız benden. Tarafsız ve objektif bir görüş bildireceğim ben. Gerçekten arkadaşım Cemil Çelik’in giriş konuşmasının içeriğini ben bilmiyordum. Konumuz belliydi. Neydi? ‘Eğitim ve Araştırma Geliştirmenin Kalkınmada Yeri’.. Bence direkt bu konuyla girilmeliydi. Bu yapılmadı. Zaten ben o kürsüden rahatsız olduğum yüz hatlarımdan belliydi. Bundan ne demek istediğimi anladınız. İnsanları belli bir konu için davet ediyorsunuz. Ben rektörlerden bahsetmiyorum. Valilerden, milletvekillerinden, vatandaşlardan bahsediyorum. Vatandaşların gelip dinlemek istediği panelin başlığı belli. Bilim, Eğitim ve Araştırma Geliştirmenin Kalkınmadaki yeri. O konuyu işleyeceksiniz siz. Başka konulara girerseniz böyle tatsız olaylar olabilir, oldu da. Ben üzüldüm şahsen. Bir noktada panelin içeriği yerine dikkatler başka yere dağıldı. Bizim vermek istediğimiz mesajlar tam olarak verilemedi. Hatta ben konuşmamı biraz da kısa geçtim. Bizim isteğimiz dışında olan bir olay. Ben bunu üzücü buldum. Zaten Cemil Çelik arkadaşım da üzüldü olaya. Belki kendi düşüncelerinin ilerisine giden, taşan bir sonuç doğurdu. Bu sonuçtan Cemil Çelik arkadaşım da pek mutlu değildi. Böyle bir panelde direkt konuya girilseydi, böyle bir sonuç alınmayacaktı.”

HİLMİOĞLU'NU ZİYARET..
Prof.Dr. Özkul, basın toplantısının ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nu da ziyaret etti.

Hilmioğlu, Özkul'un Fransa'nın önemli bir üniversitesine rektör olmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti ve kendisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Özkul da, İnönü Üniversitesi'ni batı standartlarında gelişmiş bir altyapıya sahip olarak gördüğünü bildirdi.

Daha sonra İnönü Üniversitesi ile Rouen Üniversitesi arasındaki eğitim ve kültür işbirliği anlaşması da, iki rektör arasında imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız