SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rahatsızlandı, Arabayla Tamamladı

0
Güncellendi - 2016-08-09 17:35:21
Rahatsızlandı, Arabayla Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası tepkisini dile getirmek için Ankara’ya doğru yaya olarak yollara düşen Malatyalı Ömer Fişenkçi, her ne kadar sağlık sorunlarından dolayı bu yolculuğunun tamamını yaya olarak tamamlayamasa da demokrasi için bu eylemi gerçekleştirmekten dolayı gururlu olduğunu söyledi.

67 yaşındaki Ömer Fişenkçi, geçtiğimiz hafta Salı günü FETÖ’nün darbe girişimini protesto etmek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak ve milli iradeye sahip çıkmak için Malatya’dan Ankara’ya doğru yaya olarak yola çıkmıştı.

Gece gündüz demeden ve hiçbir vasıta kullanmadan yaklaşık 380 kilometre yol kat eden ve yolda çeşitli zorluklarla karşılaşan Fişenkçi, ayaklarından rahatsızlanması sonucu Kayseri ili civarında yolculuğunu yarıda kesmek zorunda kaldı. Davası uğruna mücadeleyi elden bırakmayan Fişenkçi, ailesi ve yakın çevresinin ‘dön’ çağrılarına aldırış etmeden kendi çabaları ile ayaklarında oluşan yaralara müdahale etti ve tekrar yürümek istedi ancak ayaklarında oluşan derin yaralar buna izin vermedi.

Yolculuğunu arabayla tamamladı

Daha sonra yoldan geçen duyarlı bir vatandaşın arabasına binen Fişenkçi, yolculuğunun kalan kısmını araba ile tamamladı. Ankara’ya varır varmaz bir hastanede tedavi gören Fişenkçi, yaralarının iyileşmesini beklemeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gitti. Burada yetkililere durumu anlatan Fişenkci, iddiasına göre bütün uğraşlara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştürülmedi.

Karınca misali ölümü bile göze alarak yaklaşık 380 kilometre yürüyen, rahatsızlanması sonucu da yolculuğunun geri kalan kısmını arabayla tamamlayan Ömer Fişenkçi, bir yandan hedefine ulaşmanın gururunu yaşarken bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşememesinden dolayı üzüntülü.

Milli görüş geleneği içinde yetiştiğini ve amacının vatana ve Cumhurbaşkanına sahip çıkmak olduğunu ifade eden Fişenkçi, yolculuk sırasınca günde sadece 2 saat uyuduğunu belirterek, “Birçok arkadaşım, hatta ailem bile en başlarda buna karşı çıktılar ve benim bunu başaramayacağımı hatta yolda başıma bir iş geleceğini söylediler. Ama ben hiçbir zaman geri dönmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim ve hedefime ulaştım, bundan dolayı mutluyum” dedi.

Cumhurbaşkanıyla görüşemedi

Aynı zamanda eski bir elektrik ustası olan Fişenkçi, yolculuk mesafesini kısa tutmak için elektrik hattı döşenmiş yolları takip ettiğini söyleyerek, “Ben elektrik hattı döşenmiş yolların daha kısa olacağını biliyordum ve zaman zaman o yolları takip ettim. Ancak o yollar fazla tekin olmadığı için bazen de ana yoldan gittim. Öyle ya da böyle ve onca sıkıntıya rağmen o kadar yol yürüdüm. Kayseri civarında ayaklarım rahatsızlandı ve yola yürüyerek devam etmem imkansızlaştı. Daha sonra bir arabaya bindim ve yolun geri kalanını arabayla geçtim. Ankara’ya varır varmaz ilk olarak ayaklarımda oluşan yaralarımı tedavi ettim daha sonra da Cumhurbaşkanımızı görmek için külliyeye gittim. Ama maalesef burada korumalar Cumhurbaşkanımızla görüşmeme izin vermediler, ben de geri dönmek zorunda kaldım. Benim amacım karınca misali bir şeyler yapmaktı ve bunda da başarılı oldum. Bu ülke ve bu millet için her şeyi göze alabilirim. Allah yeter ki bir daha bu ülkeye böyle şeyler yaşatmasın. Bizler de bu ülkenin kıymetini bilelim ülkemize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız