SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahatsızlık Duymayın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük, "Malatya Kürecik'deki sistem, bu bir savunma sistemidir. Türkiye'yi hedef alan bir sistem değildir. dolayısıyla halkımızın ve komşularımızın rahatsızlık duymasına gerek yoktur" dedi. 
 
Suriye'de yaşananların sorulması üzerene ise Gücür, "Komşularla sıfır sorun politikası, bizim açımızdan hedefi ifade etmektedir. Bu konu herkesin arzu edeceği bir hedeftir. Komşularımızda cereyan eden gelişmeler karşısında duyarsız kalamayız. Olaylar karşısında Suriye yönetimi ile işbirliği yapamazdık. Türkiye sıkıntı yaşayan insanlara kucak açtı ve onlarla ilgilendi" ifadelerini kullandı. 
 
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük,  Malatyalı olduğunu söyleyerek Malatya'nın büyükşehir olmayı çoktan hak ettiğini belirtti. 
 
BELEDİYE'DE..

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. 
 
Ziyarette konuşan Büyükelçi Mehmet Gücük, aynı zamanda Malatyalı olduğunu belirterek, “Bakanlığımızın yürüttüğü kamu diplomasisi çerçevesinde, aynı zamanda hemşehrisi de bulunduğum Malatya’ya gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretten memnuniyet duyuyoruz” dedi. 
 
Gücük, “Bizleri kabul eden ve programımızın hazırlanmasında, verimli kılınmasında çok değerli katkılarda bulunan Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz ve diğer yetkililerimize bu vesileyle içten teşekkürlerimizi arz etmek isterim. Günümüzde kamu diplomasisi boyutu sadece iç politikada değil dış politikada da artık önemli bir unsur haline gelmiştir. Sivil Toplum Kuruluşları, medya, üniversiteler, düşünce kuruluşları, yerel yönetimler başta olmak üzere tüm boyutlarıyla etkin bir kamu diplomasisinin yürütülmesi Dışişleri Bakanlığı’nda öncelikli hedef ve amaçlar arasındadır. Ben bu vesileyle değerli zamanlarını ayırarak bizleri kabul ettikleri ve görüşlerini paylaştıkları, önerilerini aktardıkları için Sayın Belediye Başkanımıza da özel bir teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Öncelikle Sayın Müsteşar Yardımcımıza hoş geldiniz diyorum. Kendilerini Malatya’da görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 
 
Türkiye’nin son yıllarda hızla büyüyen, hem bölgesinde hem de dünya siyasetinde artık var olan etkin bir konuma geldiğine işaret eden Başkan Çakır, “Ülkemiz, her geçen gün hem bölgemizde olsun hem de dünyanın hangi noktasında olursa olsun hiçbir olaya duyarsız kalmıyor. Bu da aynı zamanda ülkemizin geliştiğini, güçlendiğini gösteriyor. Bu vesileyle; Sayın Müsteşar Yardımcımız, bir program çerçevesinde, bölge ziyaretleri kapsamında, Malatya’mızı da ziyaret ediyorlar. Biz de bundan büyük memnuniyet, mutluluk duyduk. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyarette, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük’e kuru kayısı da hediye etti.

 
TSO'DA..

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Güçük Malatya Ticaret Odası Başkanı Hasn Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti.  
 
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Gücük, teşkilat olarak dış ülkelerde temsilciliklerinin olmasına karşın, yerel anlamda bir temsilciliklerinin bulunmadığını belirterek,”Bu maksatla özelikle ilerimizi zaman zaman ziyaret ederek, sivil ve idari inisiyatiflerle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Malatya ziyaretini de bu kapsamda gerçekleştirdik. Türkiye’nin dışarıda güçlü anlamda temsil edilmesinde iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor. Bu noktada biz Bakanlık olarak TOBB ve diğer Ticaret ve Sanayi Odaları ile sürekli istişare ediyoruz. Özellikle yurt dışı yatırımlarında bakanlık olarak her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. 
 
Daha sonra söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Türkiye’nin son yıllarda dış politikasındaki atılımı dikkatlerimizi çekiyor. Özellikle bölgemizde çok ciddi bir hareketlenme var. Bu noktada Türkiye’nin dışarıda daha güçlü olması noktasında ekonomik yapılanmasının güçlenmesi gerekiyor. Biz de bu noktada Türk Dış işleri Bakanlığı’nın desteklerini TOBB olarak her zaman yanımızda hissediyoruz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız