SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rahatsızlık mı Duydun?'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba da, İnönü Üniversitesi kampusündeki kütüphane binasından "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" sözünün kaldırılması nedeniyle Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'e tepki gösterdi.

CHP il başkanı Ağbaba'nın, Yeşilyurt köylerine yaptığı gezi ve üniversite ile ilgili açıklamasını içeren bülten şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ve parti yöneticileri Yeşilyurt `un Cumhuriyet Örnek Köy , Görgü , İkizce , Kuşdoğan ve Çayır köylerine yaptıkları ziyaretlerde, Muhtar ve köylülerle görüşerek, 12 Eylül`de yeni anayasa için yapılacak olan referandumla ilgili görüşlerini anlatıp “ Hayır” oyu istedi.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, ziyaretlerde yaptığı konuşmada AKP’ nin Anayasa değişikliği ile yargıyı siyasallaştırmak istediğini dile getirdi. CHP il başkanı Ağbaba Türkiye`nin yepyeni, çağdaş ve demokratik bir Anayasa`ya ihtiyacı bulunduğunu anlatıp , “Ve Böyle bir Anayasa da CHP iktidarında mümkün olacak “ dedi.

12 Eylül referandumuna yönelik çalışmalarının yoğunlaşarak devam edeceğini söyleyen CHP il başkanı Veli Ağbaba, "Büyük buluşmalar sonrasında teşkilat olarak her köy ziyaretinde partimize yönelik büyük bir yönelim olduğunu görmek bizi mutlu kılıyor.

12 Eylül`de Malatya`mızda `Hayır` çıkması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Halkımız Malatya ‘ da AKP ‘ yi Hayır oyları ile sandığa gömecek .Sekiz yıldır her akılarına esensi yaparak ülkeyi karmaşaya sürükleyenler, Anayasayı da keyiflerince değiştirebileceklerini sandılar. Bilsinler ki bu halk bu Oyuna gelmez. Bu Anayasa değişiklikleriyle AKP'nin esas derdi, yargıya kendi yandaşlarının atanmasını sağlayacak iki maddeyi değiştirmek. Yalnızca göz boyamak için bu iki maddeyi 26 maddelik paketin içine sakladılar. Böylece, sizleri aldatmaya ve kandırmaya çalışıyorlar. Bu demokratik olmayan ahlak dışı bir tutumdur“ dedi.

CHP`nin Yeşilyurt köylerine yönelik ziyaretlerine İl başkanı parti yöneticileri , İl Disiplin Kurulu Sekreteri Ali İhsan Öztürk, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Gemici,Yeşilyurt ilçe başkanı Hamit Kiraz ve gençlik kollarında katılım oldu. Yeşliyurt köylerini ziyarette CHP il başkanı Ağbaba Cumhuriyet Örnek köy muhtarı Hasan Aslan,Görgü köyü Muhtarı Metin Ciğerci, İkizce köyü Muhtarı Hüseyin Yazlık,Kuşdoğan köyü Muhtarı Sabri Akın ve Çayır köyü Muhtarı Yusuf kurt ‘la da görüştü .

“AKP Hayırla Sandığa Gömülecek”

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, referandumda halkın “hayır” oyunu vermelerini dile getirip şunları söyledi :
“12 Eylül ‘de referandum var. CHP olarak Biz 12 Eylül anayasalarına hep ‘’hayır dedik. Yine ‘hayır’ diyeceğiz. Bunu laik, demokratik cumhuriyetin devamı için diyeceğiz. Kendi kadınlarımız, çocuklarımız için diyeceğiz.Yarınımız için diyeceğiz çağdaş yarınlarımız için referandumda hayır diyeceğiz. Nasıl ki RTÜK'te bir sürü yolsuzluk yapıldığı ve herkesin bildiği halde üstü kapatıldıysa Anayasa Mahkemesi'ni de böyle bir kurum haline getirmeye çalışıyorlar. 12 Eylül Anayasasıyla özdeşleşmiş YÖK'ü kaldırmıyor, bu anlamda bu anayasa 12 Eylül Anayasasının devamı niteliğindedir. Bu değişiklikle Anayasa Mahkemesi'nin, RTÜK ve YÖK gibi görev yapacağını düşünüyorum. Anayasa Mahkemesi'ni AKP'nin yan kuruluşu yapmaya çalışıyorlar. Hazırlanan bu anayasada seçim barajından söz edilmiyor ve bu barajın Avrupa standartlarına çekilmesi gerekiyor.Bu anlamda önümüzdeki süreçte tüm bu sebeplerden dolayı ve AKP'nin 8 yıllık iktidarını değerlendirmek amacıyla 'Hayır' diyeceğiz. Bu sadece basit bir anayasa oylaması değil, bu 8 yıllık AKP hükümetinin oylanmasıdır. Arkadaşlarımla beraber bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum"

CHP İl Başkanı Ağbaba’dan Rektöre Sert Sözler

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof .Cemil Çelik ‘in son icraatı, tarafını belirleme noktasında belirleyici bir işaret odluğunu söyleyen CHP il başkanı Veli Ağbaba “Rahatsızlığını tahmin ediyorduk ama bu kadar nefretin de ötesinde olduğunu bilmiyorduk. Atatürk Türkiye ‘dir , Türkiye Atatürk sözünden neden bu kadar rahatsızlık duyulmuştur .

Bu zihniyet Türkiye ‘ ye geriye götürüyor . O söz derhal yerine tekrar konulmalı “ diyerek ağır bir şekilde eleştirdi. Ve şöyle sözlerini noktaladı :

“Atatürk Türkiye’dir , Türkiye Atatürk sözünün kaldırılarak yerine Atatürk`ün, "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözünün asılmıştır. O yazı orada kalabilir , bu yazı ise yeni bir yere veya Rektörlük binası üzerine asılabilirdi. Sayın Rektör Atatürk ‘ün isminden rahatsızlık mı duyuyor ?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız