SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rahibe Afişi Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Avcılar Belediyesi'nin rahibe afişi Malatya İl Genel Meclisi'nde tartışmaya neden oldu.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısı başlamadan söz alan Hekimhan İl Genel Meclisi üyesi Nebi Yiğit, "Halkımızın yüzde 90'ının vicdanını rahatsız eden bir konuya değinmek istiyorum. İstanbul'da bizim başörtülü bacılarımızın pankartlarda rahibeye benzetilmesi, meclisimizin değil de grubumuzun adına, grup başkanımızın da izniyle kınıyorum. Malatya'nın yüzde 90'ının vicdanını rahatsız ettiğine umuyorum. Bu Türkiye'mize ve siyasi ahlaka yakışmamıştır.
Yakışmayacaktır. Bu kesinlikle doğru değildir" dedi.
Bunun üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partili Arguvan ilçesi meclis üyesi Naki Düzova ise, "Arkadaşın sözlerine katılıyorum. Ancak siyasi olarak katılıyorum. 80 yaşındaki annemin başında türban var. Ancak başörtüsü AKP'nin tapulu malı değil. Bir yanlış yapılmışsa bu partinin değildir. Zaten o belediye başkanı ihraç edilecek. Partinin bir çalışması var. Partimiz bu tür durumları hiçbir zaman kabul etmemiştir ve etmez de. Başörtüsünü kendinize mal etmeyin, ayıptır, günahtır. Şu mübarek günde milletin dini ve imanı ile uğraşmayın" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, "AK Parti grubu adına konuşuldu. CHP'de kalkıp karşılık verdi. Nebi bey parti adı söylemedi. Naki bey AK Parti'ye çattığı için tekrar Nebi bey'e söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine söz alan Nebi Yiğit ise şunları söyledi:
"40 arkadaşız. 40 tane arkadaştan sadece Naki bey'in annesinin mi başı örtülü. Siz niye üzerinize aldınız ki."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız