SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rahmet ve Minnetle..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Atatürkçü Düşünçe Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

ÇAKIR'IN AÇIKLAMASI..
İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 74. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mehmet Akif Ersoy’u anlamanın önemine değinerek, O’nun gelecek nesillere anlatılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşı ile gönüllerde ölümsüzleştiğini kaydeden Başkan Çakır, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini anlamak demektir. O’nun yazdığı İstiklal Marşı’nı anlamak ise Türkiye Cumhuriyet’nin doğduğu Milli Mücadele ruhunu anlamak demektir. Bizim için bu kadar değerli olan Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 74. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

ADD'DEN..
ADD Şube Başkanı Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

"Ulusumuzun duygularına düşüncelerine tercüman olan Anadolu’ da başlayan Milli Mücadele’ nin ruhunu en iyi ifade eden Milli Marşımızı bizlere hediye eden İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 74. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Milli şairimiz olarak tarihin sayfalarında yerini alan Mehmet Akif, İstiklal Mücadelesi esnasında tutsaklığa isyan ederek milletimizi esaretten uyandırıp, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine davet eden ve bu uğurda mücadeleler veren bir kişidir. Mehmet Akif Ersoy’un vatanına ve ulusuna duyduğu aşkı dile getiren coşkulu mısraları ülkemizin bağımsızlık savaşında milli ruhun hızla yüksek seviyeye çıkması adına büyük katkı sağlamıştır. Mehmet Akif, aydın, ileri görüşlü, vatanına, milletine büyük sevgi besleyen, Cumhuriyet ruhuna inanan bu topraklara kendini adayan inançlı bir vatanperverdir. Mehmet Akif bu toplumun gözü, kulağı, duygusu ve yüreğindeki sözlerinin dışa vurumuyla ulusumuza ve vatanımıza duyduğu hasleti yüksek sesle sevgi ve bağlılığını haykıran, istiklale ve istikbale inanan özel bir şahsiyettir.

Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve bu asil millete armağan ettiği İstiklal Marşı, şüphesiz vatan ve millet aşkının en mükemmel örneklerinden biridir. Ülkemizin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşı özümüzü, hür yaşama kararlılığımızı ve milletimizin yüceliğini ortaya koymaktadır. Milli mücadele yıllarında yazılarıyla ve Anadolu’nun dört bir yanında yaptığı konuşmalarla halkı bilinçlendirip, insanların mücadeleye katılmasını sağlamıştır. Mehmet Akif, büyük bir vatansever olarak ülkemize değerli hizmetlerde bulunmuştur.

Milli Şair tarafından yazılan, tamamı 10 kıta olan İstiklal Marşı'nın 2 kıtası, rengini şehitlerin kanından alan, sonsuza kadar dalgalanacak ay yıldızlı bayrak semaya çekilirken, Türk milletince tek yürek halinde okunuyor ve okunmaya da devam edecek. İstiklal Marşı gibi benzeri olmayan büyük bir eseri bizlere hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u anmanın vatansever bir birey olmanın en büyük gerekçesidir. Bizler Mehmet Akif Ersoy’u unutmayacak, daime sevgi ve saygıyla anmaya devam edeceğiz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 74. yılında bir kez daha özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız