SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahmet ve Şükranla Anıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:29
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısı ile mesaj yayınladılar. 

Şahin'in Mesajı 

Milletvekili Mustafa Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"İstiklal Marşı'mızın kabulünün 92. yıl dönümünü kutlarken, İstiklâl Marşı'mızın yazarı, "milli şair" olarak milletimizin gönlüne taht kuran Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyoruz. Kuşkusuz İstiklal ve bağımsızlık, tarih boyunca milletimizin en büyük fazilet ve erdemlerinden biri olmuştur. Büyük mütefekkir ve şair Mehmet Akif Ersoy'un bizlere armağan ettiği milli marşımızı,dünyadaki diğer milletlerin marşından ayıran en önemli nokta da budur. Mehmet Akif Ersoy, hayatı boyunca çeşitli alanlarda göstermiş olduğu milli mücadele ve eserleri ile şahsiyetini ve maneviyatını özde ve sözde ortaya koymuş ender insanlarımızdandır. Akif, dilin toplumsal kimliğini öne çıkarmış, üslupta özgünlük ve kişiselliğe ulaşmıştır. Eserlerinde; ırkçılığa, umutsuzluğa çatmış, tembelliği, gericiliği, batı taklitçiliğini eleştirmiş, birlik-beraberlik, kardeşlik, bağımsızlık, milliyetçilik ve inanç vurgusu yapmıştır. Onun taassuba karşı verdiği mücadelenin ve bu milletin bütün etnik guruplarıyla,bütün unsurlarıyla bir ve bütün olduğunu savunan yaklaşımı bugün de en önemli rehberimizdir.Bu bakımdan, Milli Birlik ve Kardeşlik projemizin ne anlama geldiğini de en iyi İstiklal Marşımızda anlayabiliyoruz. Bu ulvi projenin kaynağını farklı yerlerde arayanlar,birlik ve beraberliğin bu ülke için en önemli erdemlerin başında geldiğini bilmeyenler,İstiklal Marşımızı bir kez daha ama anlayarak okudukları ve özümsedikleri takdirde Milli Birlik ve Kardeşlik projemizin ne anlama geldiğini anlamış olacaklardır.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı milletimize armağan ederken.milletimiz de kendisini hep hatırında tutmuş,onu baş tacı etmiştir. Ancak Mehmet Akif'e sahip çıkmak kadar onun fikriyatına da sahip çıkarak bunları rehber edinmek,yaşatmak ve geleceğe taşımak büyük önem taşıyor. Adını, milletimizin gönlüne altın harflerle yazdıran milli şairimiz Mehmet Akif’i, Safahat adlı eserine koymayarak “o, benim değil milletimindir” dediği, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 92. yılı münasebetiyle canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum. Büyük Üstad'ın kendi deyimiyle Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

Tüfenkçi'nin Mesajı 

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise mesajında şöyle dedi;

"Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanı, yedi düveler karşı top yükün verilen mücadelenin ve kazanılan zaferin destanlaştığı, dile getirildiği İstiklal Marşı, Türk askerinin yürekliliğini ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığını, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getiren ve bu coğrafyada yaşayan tüm halkların ortak eseridir.  Mehmet Akif'in 20 Şubat 1921'de yazdığı "Kahraman Ordumuza" sungusunu taşıyan şiiri 12 Mart 1921 günü kabul edilen İstiklal Marşı, Türk milletinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesidir.

Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. çıkacaktır. Bugüne kadar nasıl ki hiçbir değerimizden, inancımızdan ödün vermediysek, bugünden sonra da asla ödün vermeden, üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanı, daha demokrat, kişi hak ve özgürlüklerine daha saygılı ve insana değer veren, önemseyen hukuk devleti olma yolunda çalışmalarımız devam edecektir. Sevginin, saygının, barışın ve huzurun temin edildiği, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Türkiye’yi tesis etme yolunda hepimize görev düşmektedir. Her fert, her siyasetçi bu görev sorumluluğun farkında olmalıdır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Milli şairimizin de ifade ettiği gibi ‘Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözlerini anımsayarak, bu vatan için toprağa düşen bütün istiklal kahramanlarımızı ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla anıyorum. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız