SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahmetli Babam İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:10:24
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 2. Ligi takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün forvet oyuncusu Buse Gelen, formasını rahmetli babası Abuzer Gelen için terlettiğini söyledi. 

2012-2013 sezonunda ilk kez Türkiye Kadınlar Futbol 2. Ligi’nde mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nde takımı adına 12 gole imza atan Buse Gelen, roman gibi bir hayat hikayesine sahip.

Azmi, hırsı, tekniği ve sahada verdiği mücadele ile 7’den 70’e herkesin takdirini toplayan ve “Messi” lakabıyla anılan Buse, futbol topuyla 3 yaşında tanışmış. Futbol toplarına küçük yaşta ilgi duyan genç futbolcu, “Küçükken futbol benim için büyük bir tutkuydu. Her alış verişte ağlayarak babama top aldırırdım. Böylelikle 40 topa sahip oldum. Futbol toplarıyla bir koleksiyon yaptığım söylenebilir” dedi.

16 yaşındaki Buse Gelen, çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başladığı futbola babasının verdiği destekle birlikte sımsıkı sarıldı. Her alış verişte ağlayarak sahip olduğu toplardan bir koleksiyon sahibi olan genç yetenek, profesyonel olarak futbol oynayacağını hayal bile etmiyordu. Çünkü küçüktü. O zamanlar en büyük tutkusu futbol topu idi. Aldırdığı futbol toplarının sayısı 40’ı geçmiş olsa da, top aldırmaktan vazgeçmedi.

Kendisini futbola babasının başlattığını kaydeden genç yetenek, “Beni futbola başlatan herkesten önce babamdı. Arkamda hep bir destekçi olarak babam vardı. Futbol’a olan alışkanlığımı babam kazandırdı. Ben aslında rahmetli babamın anısına oynuyorum” diye konuştu.

Annesi’nin futbol oynamasını pek desteklemediğini ifade eden Buse, “Hayatımdan futbolu çıkarmamam gerektiğini söyleyen birçok kişi oldu. Herkes geleceğimin parlak olduğunu söyledi. Bir kişide hep yanımda olacağını ve futbolu da her zaman devam ettirmem gerektiğini söyledi. Kendisi gitti. Ben futbolu onun için oynuyorum” ifadelerini kullandı.

Futbolu sadece sahada yaşamayan, gerek Türk gerekse de Avrupa ve Dünya futbolunu yakından takip eden Buse için Barcelona’nın yıldızı olan Messi’nin önemi büyük. Aile içinde de “Messi” lakabıyla çağrılan Buse, “Futboldaki idolüm Messi. Aile arasında da lakabım Messi’dir. Futbola merakımdan Messi, Quaresma, Cristiano Ronaldo ve Andres İniesta’nın hayatlarını okudum. Cristiano Ronaldo, her ne kadar dürüst olsa da, futbol stili olarak Messi daha önde” yorumunu yapıyor.

Bayanlarla erkekler arasında futbol oynama değerlendirmesini de yapan genç yetenek, “Bayan olarak futbol oynamak kendimi daha özel hissettiriyor. Erkeklerin futbolcu çıkma ihtimali daha yüksek. Çünkü hiç futbol bilmeyen bir erkek ile hiç futbol bilmeyen kız arasında bile dağlar kadar fark vardır. Erkekler bilmeseler bile iyidir. Ben istisnayım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız