SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rahminden 12 Adet Ur Çıktı

0
Güncellendi - 2016-06-11 19:26:53
Rahminden 12 Adet Ur Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 40 yaşındaki N.H.’nin rahminden 12 adet miyom (ur) çıktı.

5 yıldır evli olan ve iki kez düşük yapan hasta, çocuk tedavisi için doktora başvurdu. N.H.’ye yapılan ultrasonda rahminde, büyüklükleri 2 ila 10 santimetre arasında değişen 12 adet miyom olduğu tespit edildi. Özel Gözde Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emrullah Tanrıkut tarafından gerçekleştirilen operasyonda, hastanın rahmindeki miyomlar çıkarıldı.

Tanrıkut, miyomların bir kısmının rahim içine bası yaptığını kaydederek, “Miyomlardan bir tanesi 10 santimdi. Bunun tekrarlayan düşüklere sebep olabileceğini düşündük ve ameliyat kararı aldık. Ameliyat sırasında rahminin her tarafının irili ufaklı miyomlarla kaplanmış olduğunu gördük. Bu tarz hastaların rahmi alınır. Hastada iki düşüğü olduğu ve hiç çocuğu olmadığı için rahmini aldırmak istememiş, bu nedenle bize başvurdu. Bizde ameliyat öncesi hastayla bu riskleri konuştuk. Miyomları çıkarttık ve hastanın rahmini de korumuş olduk. Hastanın bir yıl korunmasını istedik. Daha sonrada çocuk tedavisi yapacağız” dedi.

dr.Miyomların monoklonal yani tek hücreden oluşan ve yaşla birlikte hormon maruziyetti sonucu büyüyen kitleler olduğunu ifade eden Tanrıkut, şunları söyledi:

“Rahim duvarından kaynaklanan kitlelerdir. Bunların yeri ve büyüme biçimlerine göre hastaların şikayetleri değişiyor. Rahim içine doğru büyüyen miyomlar kanamaya ve adet düzensizliğine sebep olurken, rahmin dışına doğru büyüyen miyomlar kabızlık, sık idrara çıkma ve ağrı gibi şikayetlere sebep oluyor. Rahim ağzını tıkayan ya da tüplerin girişini tıkayan miyomlarda kısırlığa sebep oluyor. Rahim iç duvarına baskı yapan büyük miyomlarda bu tarz düşüklere neden olabiliyor. Hastalar bize daha çok kısırlık ya da kanamalar veya ağrı ve kabızlık şikayetiyle başvurabiliyor. Miyomlarda tedavi cerrahidir. Bir takım medikal tedavileri de var ama başarıları zayıftır. Kesin tedavi cerrahidir. Bunlar iyi huylu kitlelerdir. Hastanın şikayetine göre ameliyatla bunları alıyoruz. İleri yaş hastalarında rahimle birlikte alıyoruz. Genç hastalarda sadece miyomları alıyoruz. Bu daha çok üreme çağı yani 18-45 yaş arası kadınlarda görülen bir hastalıktır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız