SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rakamlar THY'yi İlgilendirmiyor!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:55:44
Rakamlar THY'yi İlgilendirmiyor!
A- A+ PAYLAŞ

THY’nin yaz döneminde turistik bölgelere uçak seferlerini arttırmak için günde iki kez yapılan Malatya- Ankara seferini teke indirmesine karşın, Malatya’da uçak yolculuğuna talebin arttığı, yılın ilk 5 ayında yolcu sayısının yaklaşık 34 bin artış artmasıyla görülüyor. 

Devlet Hava meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan yılın ilk 5 ayını gösteren istatistikler THY’nin Malatya’daki sefer iptali ile ilgili kararını neye göre verdiğini bir kez daha tartışmaya açtı.

UÇAK SAYISI DÜŞTÜ

DHMİ’nin yayımlandığı ve yılın ilk 5 ayını gösteren “Uçak Trafiği” istatistiklerine göre; 2013 yılının ilk 5 ayında iç hatlarda, 2 bin 849 adet, dış hatlarda ise 22 olmak üzere toplam 2 bin 871 adet uçak Malatya Havaalanına iniş ve kalkış yaptı. 2014 yılının ilk 5 ayında ise özellikle iç hatlarda uçak sayısı geçen yıla göre 91 adet düşerek 2 bin 758 olarak gerçekleşti. Dış hatlarda ise uçak sayısı 7 adet artışla 29 olarak gerçekleşti. Malatya’da geçen yıla göre, uçak trafiğinde düşüş yaşandı. Bu uçak sayısındaki düşüşün Mayıs ayında yaşandığı görüldü. 

YOLCU SAYISI ARTTI 

DHMİ’nin yılın ilk 5 ayını gösteren “Yolcu Trafiği” istatistiklerine göre ise, 2013 yılının ilk 5 ayında iç hatlarda 233 bin 796 kişi, dış hatlarda ise 2 bin 129 kişi olmak üzere toplam 235 bin 925 kişi uçak yolculuğu yaptı. Ancak bu sayı 2014 yılının ilk 5 ayında iç hatlarda 34 bin 232 artışla 268 bin 28 kişi olarak gerçekleşirken, dış hatlardaki yolcu sayısı 238 kişi düşüşle bin 891 kişi olarak gerçekleşti. İç hatlardaki yolcu artışı yüzde 15 olarak belirlendi. Malatya’da yılın ilk 5 ayında uçak sayısındaki düşüşe rağmen yolcu sayısının 34 bin oranında artış sağlaması dikkat çekti.

HABER: Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız