SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rakibimiz Altay!..

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom Lig A'da 34 haftalık maratonun ardından, geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Gençlerbirliği Oftaş'tan sonra İstanbul B.Belediye de son hafta galibiyetiyle Süper Lige direkt yükselen ikinci takım olurken, Malatyaspor 3. ile 6. sıralar arasındaki 4 takım arasında oynanacak play-off grubunda süper lig umudunu gerçekleştirmeye çalışacak. Statüye göre, Malatyaspor'un play-off'taki rakibi lig 6'ncısı Altay.. Bu arada, Futbol Federasyonu play-off maçlarının Ankara'da oynanmasını kararlaştırdı. İlk maçların 28 Mayıs Pazartesi günü oynanacağı bildirildi.

34. HAFTA SONUÇLARI..
Ligin son haftası olan 34. hafta maçlarında şu sonuçlar alındı:

Orduspor:3- Akçaabat Sebatspor:1
Diyarbakırspor:3- Uşakspor:1
İstanbulspor:0- İstanbul B.Belediye:2
Kocaelispor:3- Malatyaspor:2
Elazığspor:4- Gençlerbirliği Oftaş:2
Kasımpaşa:2- Karşıyaka:0
Altay:3- Eskişehirspor:2
Türk Telekom:3- Mardinspor:0
Samsunspor:2- Gaziantep B.Belediye:1

KOCAELİ'NİN 2. YARIDA KENDİ SAHASINDAKİ İLK GALİBİYETİ..
Bu arada, Kocaelispor'un bu sezonun ikinci yarısında kendi sahasındaki ilk galibiyetini, ligin son haftasında tam 3 gol attığı Malatyaspor karşısında elde ettiği de bildirildi. Kendi sahasında ligin ilk yarısında 4 Aralık'ta oynanan maçta Gençlerbirliği Oftaş'ı 2-1 yenen Kocaelispor'un o maçtan sonra kendi sahasında Malatyaspor maçına kadar galibiyet yüzü görmediği, 5.5 ay sonra Malatyaspor'u 3-2 yenerek sahasındaki galibiyet hasretine de son verdiği belirtildi.

Hafta içerisinde, "Kocaeli'ni kesin yeneriz" havasında olan Malatyaspor'un, PAF takımı oyuncularıyla destekli ve "yeterli idman yapamadığı" belirtilen rakibi karşısında elde ettiği 3-2 mağlubiyet, bu yönüyle de taraftarları adeta kahretti.

PUAN DURUMU..
Lig A'da 34. hafta maçlarının (biri dışında) ardından puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O P
1. G.Birliği OFTAŞ Spor 34 66
2. İstanbul B.B. 34 65
3. Malatyaspor 34 61
4. Kasımpaşa 34 52
5. Diyarbakırspor 34 52
6. Altay 34 51
7. Elazığspor 34 50
8. Orduspor 34 49
9. İstanbulspor 34 43
10. Samsunspor 34 43
11. Gaziantep B.B. 34 42
12. Kocaelispor 34 42
13. Karşıyaka 34 40
14. Eskişehirspor 34 40
15. Mardinspor 34 38
16. Türk Telekomspor 34 35
17. A. Sebatspor 34 32
18. Uşakspor 34 29

PLAY-OFF STATÜSÜ..
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Lig Müsabakaları Statüsüne göre, Lig A'da Süper Lige yükselme ile ilgili play-off maçlarının durumu şöyle:

"Lig A Kategorisi müsabakaları sonunda grupta 3ncü, 4ncü, 5nci ve 6ncı dereceleri alan 4 (dört) takım ise Turkcell Süper Ligine yükselecek play-off grubunu oluştururlar. Play-off grubunda ligi 3ncü sırada bitiren takım ile 6ncı sırada bitiren takım; 4ncü sırada bitiren takım ile de 5nci sırada bitiren takım eşleşirler. Play-off ilk müsabakaları sonunda galip gelen takımlar Final müsabakası oynarlar. Final müsabakasını kazanan Turkcell Süper Ligine yükselen 3ncü takım olur.

Play-off müsabakaları federasyonca belirlenecek tarafsız bir sahada tek maçlı eliminasyon usulüne göre oynanır."

Statüye göre; ligi 3'üncü sırada bitiren Malatyaspor'un play-off'taki rakibi 6. sıradaki Altay. Play-off'un ilk ayağında diğer maç ise Diyarbakırspor- Kasımpaşa arasında oynanacak. İki maçın galibi, play-off finalini oynayacaklar ve kazanan Süper Lige yükselecek 3. takım olacak.

PLAY-OFF MAÇLARI ANKARA'DA..
Öte yandan play-off maçlarının yerinin de Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 20 Mayıs Pazar günkü toplantısında belirlendiği bildirildi.

Maçların Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağı ve ilk etap maçlarının 28 Mayıs Pazartesi günü yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız