SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rakibimiz İsviçre...

A- A+ PAYLAŞ

Millilerimiz'in Play-Off'taki rakibi İsviçre oldu. Türkiye, İsviçre ile ilk maçı deplasmanda 12 Kasım'da oynarken, 16 Kasım Çarşamba günkü rövanşı ise içeride oynacak.

Fatih Terim eşleşme öncesindeki açıklamalarında gönlünden geçen rakibin İsviçre olduğunu açıklamıştı. Son yıllarda çıkışta da olsa uluslararası otoriteler Türkiye'nin önemli bir şansı olduğu görüşünde birleşiyor.

Dördüncü grupta favori Fransa'nın ardından ikinci olup Play-Off'a kalmaya hak kazanan İsviçre'de gurbetçilerimizin desteği de Milli Takımımızla beraber olacak.

Play-off baraj maçları 12 Kasım Cumartesi ve 16 Kasım Çarşamba günleri çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak ve rakiplerini eleyen takımlar Avrupa kıtasından finallere gitme hakkını kazanacak son 3 ekip olacak.

İspanya - Slovakya ile eşleşirken ilk maç İspanya'da oynanacak. Son eşleşme ise Çek Cumhuriyeti ve Norveç 2006'da Almanya'ya gitmek için kozlarını paylaşacak.

Rakibimizi tanıyalım

İsviçre, klasik bir 'Yenemiyorsan yenilme' takımı. Elemelerde yer aldıkları 4. Grup'ta sadece iddiasız iki takımı, Kıbrıs'la Faroe Adaları'nı yenebildiler. Geri kalan maçların hepsinden beraberlik çıkardılar ve grubu yenilgisiz tamamladılar.

Teknik direktör Köbi Kuhn’un yönetiminde ortaya koyduğu futbolulla beğeni topladı. Rakip ağları 18 kez havalandıran İsviçre grubun da en golcü takımı olarak, elemeleri bitirdi.

1998 ve 2002 dünya kupalarında yer alamamaları İsviçre'nin 2006 hayallerini körüklüyor. Ayrıca 2008 Avrupa Şampiyonası'na Avusturya'yla birlikte ev sahipliği yapacaklar ve bu büyük organizasyon öncesi prestij peşindeler.

İşte silahları

Kolombiya doğumlu genç yıldız Vonlanthen ve Alexander Frei, İsviçre'nin en önemli gol silahı. Bu sezon PSV’den Milan’a transfer olan Vogel, kaleci Züberbühler ve Basel’li Cabanas Kırmızı-Beyazlılar’ın diğer etkili isimleri.

Milli takımın iki değişmez Türk asıllı yıldızı Murat ve Hakan yakın kardeşler ise son maçlarda sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız