SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rakip Değiliz'

A- A+ PAYLAŞ

İspanya'dan Malatya'ya gelen ve kayısı hakkında inceleme yapan heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

MTSO Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşan MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, "Kayısının başkenti Malatya'ya hoş geldiniz" diyerek, "Karşılıklı diyalogla birbirimize yardımcı olmalıyız. İspanya'da kayısı üretimi Nisan ayında başlar Haziran ayında sona erer dendi. Malatya'da ise Haziran ayı sonunda üretim başlar ve Ağustos'ta sona erer" ifadelerini kullandı. Payza, kayısı ihracatını arttırmak için çaba gösterdiklerini kaydetti.

İspanya'nın Mosia Şehri Meyvecilik Kooperatifi Başkanı Pasaval Hortelano da, "Şehrimizde geçen yıl 600 bin ton yaş kayısı üretimi oldu. Kayısı üretimi Nisan ayında başlar Haziran ayında sona erer" dedi.

Hortelano, kayısıda Malatya'ya rakip olmadıklarını dile getirip, kayısıyı sadece yaş olarak pazarladıklarını ve konservesini de yapıp ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Almanya, Fransa İngiltere ve İtalya'ya yaş kayısı ihracatı yaptıklarını vurgulayan Hortelano, A kalite yaş kayısının kilosunu 0.50 Euro'ya ihracat yaptıklarını kaydetti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik'in kayısı ile ilgili bilgi vermesinden sonra konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da, kayısı üretimi konusunda bilgi aktardı. "Malatya dünya kayısı başkenti diyoruz, diyoruz ama Malatya kadar üretim yapan İspanya'nın bu şehri de azımsanmayacak kadar üretim yapıyor. Ancak, kuru kayısı üretimleri yok. Sadece yaş üretiyorlar. Biz Malatya olarak hem yaş hem kuru kayısı üretiyoruz. Yaş kayısı pazarlaması da yıldan yıla artıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız