SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rakip Tanımıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-02-16 02:44:59
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig 7. Grup'ta mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, geride kalan 13 haftada 12 galibiyet alarak, 36 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Türkiye Kadın Futbol Ligleri'ndeki yeni yapılanma sonrası 3. Lig'de mücadele etmeye başlayan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, sezon başında yeniden 2. Lige yükselmek için çalışmalarına başlamıştı. Özellikle altyapısında yetiştirdiği futbolcularla lige başlayan mavi kırmızılılar, dışarından da birkaç takviyeyle sezon başında hedefini 2. Lig olarak belirledi.

Grupta birbirinden zorlu ve güçlü rakiplere karşı mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü, ligde 13 hafta geride kalırken, 12 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Ligin 13. haftasında sahasında Kayseri Gençler Birliği'ni 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 yenen mavi kırmızılılar, puanını 36'ya çıkararak, grubu lider tamamlama adına büyük bir adım attı.

2-0'DAN GERİ DÖNÜŞ

Malatya Bayanlar Spor Kulübü, ligdeki en kritik maçını ligin 13. haftasında sahasında Kayseri Gençler Birliği takımı ile oynadı. Maçta 36 dakika içerisinde yediği 2 golle geriye düşen mavi kırmızılılar, Didem Arslan'ın golüyle farkı 1'e indirdi ve soyunma odasına umutlu gitti.

Mücadelenin 47. dakikasında Kayseri Gençler Birliği'nin defans oyuncusu Ayten Acun, karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gördü ve oyundan ihraç edildi.

Acun'un ceza alanının sol çaprazında yaptığı faul sonrası frikik atışını takımın golcü futbolcusu Burcu Çakır kullandı. Çakır, kendisinden her zaman beklenildiği gibi sert ve düzgün bir vuruşla takımına 2-2'lik eşitliği getirdi.

Mücadelenin son dakikaları ise büyük bir heyecana sahne oldu. Kayseri Gençler Birliği, Tahibe Nur Ketük ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nde ise oyuna sonradan dahil olan Berfin Fırat, takımını hücuma kaldırdı. Fırat'ın oyuna girmesiyle ileri uçta iyi işler yapan mavi kırmızılar, rakibinin bir kişi eksik oynamasını da fırsat bilerek, oyunu rakip yarı alana yığdı. Oyuna girdikten sonra gidişattı değiştiren Berfin Fırat, 90. dakikada sihirli bir dokunuş ile takımını 3-2 öne geçirdi ve altın değerinde bir 3 puanı kazandırdı.

"RAKİP TANIMIYORUZ"

Malatya Bayanlar Spor Kulübü'nün ön liberosu İlknur Keleş, ligin en zorlu maçından 3 puanla ayrılmasını bildiklerini ifade etti.

Keleş, Kayseri Gençler Birliği'nin kendilerini bayağı zorladığını belirterek, "Rakibimizi deplasmanda da 3-2 yenmiştik. Yine aynı skoru yakalayarak, liderliğimizi devam ettiriyoruz. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

Önlerinde zorlu maç kalmadığını dile getiren tecrübeli futbolcu, şunları söyledi:

"Güçlü rakibimizi sahamızda yendik. Bundan sonra pek zorlu bir maç görmüyoruz. En zorlu rakibi yendik, bundan sonra rakip tanımıyoruz."

Keleş, maça iyi başlayamadıklarını ancak ilerleyen bölümde toparlanarak, muhteşem bir geri dönüşe imza attıklarını kaydederek, "Rakibi gözümüzde çok büyüttük. Dolayısıyla da bize karşı psikolojik bir üstünlük sağladılar. Ama ikinci yarı için kendimizi çok iyi motive ettik. Bu takımı yeneceğimize inandık. Tribüne gelip, bizi destekleyen taraftarlarımızda inandı. Bizde elimizden geleni yaptık ve maçı kazanmasını bildik" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız