SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Ayı Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:49
Ramazan Ayı Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Ramazan ayı, Perşembe akşamı kılınan teravih namazıyla birlikte başladı. İlk sahurdan sonra Cuma gününden itibaren 30 gün süreyle oruç tutulacak ve 30. oruç 18 Ağustos Cumartesi günü tutulacak, 19 Ağustos Pazar ise Ramazan Bayramı başlangıcı.
 
MUKABELE
Ramazan ayının geleneği mukabele camilerde okunmaya başlandı. 
     
Malatya'nın Darende ilçesindeki 14. yüzyıl eseri olan ve içerisinde türbesi bulunan Somuncu Baba'nın adıyla anılan camide de bu yılki Ramazan'ın ilk mukabelesi sabah namazı öncesinde okundu. 
     
Darende Müftüsü Ahmet Varol, ilçedeki bütün camilerde 2 vakit olmak üzere mukabele okunmaya başlandığını bildirdi. Cami cemaatiyle görevlilerinin belirleyeceği namaz vakitlerinde okunacak mukabeleleri kadınların da kendilerine ayrılan yerlerden takip edebileceğini ifade eden Varol, şunları kaydetti: 
     
''Ramazan Kur'an'ın indiği aydır. Kur'an'ın mukabele edildiği, çok okunduğu bir aydır. Bu bakımdan Ramazan Kur'an ayıdır diyebiliriz. Ramazan'da cami ve evlerde mukabeleler okunur, hatimler yapılır. Kur'an okumanın özellikle Ramazan'da kat kat mükafatlandırılacağı müjdesi, Müslümanların bu ayda en çok Kur'an ile meşgul olmalarına sebep olmuştur. O yüzden Kur'an-ı Kerim'i okuma, takip etme, hatim sürme alışkanlığı devam ettirilerek insanlar hayatlarına Kur'an huzurunu katmalıdır.'' 
 
RAMAZAN MESAJLARI..
Bu arada Ramazan ayının başlaması nedeniyle siyasiler ve bazı yöneticiler mesaj yayınladılar.
 
AKP Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şöyle dedi:
 
"Ramazan ayının; rahmet, bereket, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olması hasebiyle dünya insanlığı ve güzel ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Her Müslüman kardeşimiz bu manevi iklimin  güzelliklerini inşallah doya doya yaşayacak.
 
O Ramazan ki, şefkat ve merhamet duyguları deryalarla ölçülemez. Sevgi ve hoşgörü sınırsız güzellikleriyle insanımızı kucaklar. Böylece fakir öksüz yetişkin ve ihtiyaçlıların yaralarına merhem olunur. Yaşlı ve hastalarımızın gönülleri alınarak toplumumuz içersindeki sevgi bağlarının güçlenmesi sağlanır. Güzel hasletlerimizin Ramazan ayında da misliyle devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Malatyalı hemşerilerim olmak üzere; bütün vatandaşlarımızın,  yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımız ile İslam aleminin de Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyor, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ve akabinde Ramazan Bayramına da sağlıklı bir şekilde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmemizi yüce Allah'tan niyaz ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 
 
AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in mesajı şöyle:
 
"Mübarek üç ayların sonuncusu olan ve tüm müminler için ilahi rahmet, bereket ve mağfiret iklimi sayılan mübarek Ramazan ayına kavuşmuş bulunmaktayız.
 
Bilhassa bu ay fazlalıklarımızı fark ettiğimiz ama en çok da eksikliklerimizi gözden geçirdiğimiz, yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız nimetlerin kadrini idrak ettiğimiz ruhani bir gelişim mevsimidir. Ramazan bir paylaşımdır. En çok da dayanışmadır. Tüm Müslüman coğrafyasının birbirine kenetlendiği bütünleştiği bir huzur iklimidir ramazan. Merhametin doruğa ulaştığı bu ayda sofralarımızı fakirlerle, gönüllerimizi ihtiyaç sahipleriyle zenginleştirelim. Bu duygularla tüm Malatyalıların ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlar, Ramazan ayının İslam coğrafyasında akan kanın durmasına ve hayırlar getirmesine vesile olmasını temenni ederim."
 
CHP Milletvekili Veli Ağbaba şu mesajı yayınladı:
 
"Kayısı üreticilerinin kan ağladığı, işsiz sayısının 25 binlere ulaştığı, tüm tepkilere rağmen Kürecik’e Füze kalkanının kurulduğu ,  insanların açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiği, hukuksuzlukların alıp başını gittiği bir ortamda  Ramazan ayını karşılıyoruz. 
 
Hem ilimizde hem de Türkiye’de yaşanılan  sorunların son bulmasını, Ramazan ayının huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum."
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mesajında şöyle dedi:
 
"Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayını karşılamanın haz ve mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Ramazan ayı verilen iftarlarla, dağıtılan kumanyalarla, zengin ve fakirin kaynaştığı, bu vesile ile birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği bir aydır. Bu yüzden hali vakti yerinde olan herkes, başta yakınlarından başlayarak fakir ve muhtaç kişileri gözetmeli ve onlara yardım etmelidir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının tüm yurtta olduğu gibi Malatyamız’da da birlik ve dayanışma duyguları içinde huzurlu bir şekilde geçmesi dileğiyle, Ramazan´ın milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum."
 
FOTOĞRAF: Yeni Cami'deki ilk teravih namazı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız