SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ramazan Bayramı Gönül Alma Zamanıdır"

0
Güncellendi - 2017-06-26 20:47:58
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Ayı sona erdi ve 3 günlük bayram sürecine girildi. 25, 26 ve 27 Haziran günlerinde kutlanacak olan bayram dolayısıyla, siyasiler ve il yöneticileri mesajlar yayınladılar.

BAYRAM NAMAZI 05.48'DE..

Ramazan Bayramı dolayısıyla 25 Haziran Pazar günü kılınacak bayram namazı 05.48'de başlayacak.

TOPLU BAYRAMLAŞMA

Resmi bayramlaşma töreni 25 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Yeni Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Bayramı hep birlikte kutlamak amacıyla Yeni Nikah Sarayı'nda yapılacak toplu bayramlaşma; Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, tüm resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek.

"BAYRAMLAR DÜNÜ YAD ETME, BUGÜNE ANLAM VERME VE YARINI İNŞA ETME ZAMANLARIDIR.."

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimize sonsuz hamd ü senalar olsun. Bu bayramın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış, merhamet ve esenlik getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun.

Müslümanlar olarak hepimiz Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekâtla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik; irademizi heva ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı.

İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramlar, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanlarıdır. Bayramlar bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna ve mukaddes günlerdir. Bayramlar her yüreğin muhtaç olduğu mutluluğu, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatma fırsatıveren manevi mevsimlerdir. Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun canlandığı, iman kardeşliğinin yeryüzünün bambaşka noktalarında yeniden tezahür ettiği nadide zaman dilimleridir. Bayramlar alelade tatil günleri değil, zamanın en kıymetli duraklarıdır.

Bayramların birbirini tamamlayan dört farklı boyutu vardır.Bunlardan ilki, inanç boyutudur. Bayramlar şeâirdendir, yani dinimizin yüce değerlerini ve ilkelerini sembolize ederler. Şeâir sayesinde Müslümanlık bilincimizi diri tutar, dinî ve manevî mirasımıza sahip çıkar, medeniyetimizin vazgeçilmez ve dokunulmaz güzelliklerini genç nesillere aktarırız.

Bayramların ikinci boyutu, ibadet boyutudur. Yılda sadece iki defa eda edilen ve Peygamberimizin sünneti gereği kadını veerkeğiyle, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bütün Müslümanları bir araya toplayan bayram namazı, ibadetin doruğudur. Bayram namazında aldığımız o tekbirler, gönüllerimizden taşan ve dalga dalga şehre yayılan şükrümüzün, sevincimizin, neşemizin, huzurumuzun simgeleridir.

Bayramların üçüncü boyutu, tarih boyutudur. İçinde Kur’an’ın nazil olduğu mübarek bir ayın nihayetinde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı, aslında İslam’ın doğuşunun bayramıdır. Kur’an’a kavuşmanın nihayetsiz coşkusunu ve onurunu yaşayan müminler, Kur’an ile şekillenen bir hayatı, Kur’an ile anlam kazanan bir dünyayı, Kur’an ile istikrar bulan bir toplumu geleceğe taşımakla sorumludur. Bu sorumluluk bayramlarda bir daha hatırlanır ve bayram bu şekilde bize tarih sahnesinde süreklilik kazandırır.

Bayramların iç içe geçmiş boyutlarından dördüncüsü ise ahlak boyutudur. Bayramlar iman ve ibadetimizin yanı sıra ihsanımızı, ahlakımızı, erdem ve faziletlerimizi de biz Müslümanların gündemine taşır. Bencil, haris, müsrif, riyakâr, açgözlü, kibirli kişiliklerin dünya ve ahirette duçar kalacağı kayıpları hatırlatırcasına, bayramlar bizi kanaate, samimiyete, tevazua ve merhamete davet eder. Bayramların en büyük kazancı, gönlümüzün derinliklerine kadar sevinci hissetmek ve o sevinci ve neşeyi aile efradımıza, komşularımıza, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, hatta bütün insanlığa yaymaktır.

Bu bayram yine bizleri bekleyen önemli vazifeler var. Bayram ilmihâli diyebileceğimiz bu kıymetli ve şerefli vazifelerin başında bayramın ruhunu iliklerimize kadar hissetmek ve bayram yapamayanlara bayram yaptırmak geliyor. Rabbimizin bayram ikramına karşı duyduğumuz minnettarlığı ifade etmenin ve bu ikramı O’nun rızasını kazanmak için bir fırsata dönüştürmenin yolu paylaşmaktan geçiyor. Sevincimizi ailemizle paylaşalım; eşlerimizin yüzünü güldürelim, çocuklarımızı sevindirelim, anne babamızı mutlu edelim. Ailemiz için attığımız her türlü hayırlı, uğurlu, güzel adımın bizi Rabbimiz katında yücelteceğini unutmayalım. Üzerimizdeki akraba ve komşu hakkını ödemek, bağlarımızı güçlendirmek, dua ve rıza kapılarından geçmek için bayramı fırsat bilelim. Yüreklerimizdeki küskünlük, kin, nefret yüklerinden kurtulalım; barışalım, barıştıralım.

Bayrama barış, umut ve güven içinde ulaşan bizler, bugün umutsuzluğu gönüllerinden söküp bizden bayram neşesi bekleyenler için her zamankinden daha cömert olalım. Bayramsabahına acıyla, gözyaşıyla, hüzünle ulaşmış kardeşlerimiziçin bayramın bir tebessüme, ferahlığa ve şifaya dönüşmesi adına elimizden geleni yapalım. Huzurevlerinde evlat sevgisiyle yanıp tutuşan yaşlılarımız var, onları ziyaret edelim.Hastane köşelerinde şifa bekleyen kardeşlerimiz var, onları yalnız bırakmayalım. Bir bucakta onuruyla yaşayan muhtaçlar, dullar, yetimler var, onlara sadece cüzdanlarımızı değil gönüllerimizi de açalım. Vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşleri ve yavruları var, onları şeneltelim, hasretlerini gidermeye çalışalım. Yurdumuza sığınan biçare mülteciler var, onlara da çaresizliklerini ve kayıplarını unutturalım, ümit aşılayalım. Bizler bu bayram yüzümüzdeki bayram ışıltısı ve sesimizdeki bayram muştusuyla iyilikte yarışalım.

İslam dünyası, Müslüman milletler çok zor süreçlerden geçiyor, derin acılar ve ağır kayıplar yaşanıyor. Bayram aynı zamanda duaların kabul olduğu müstesna günlerdir; hep birlikte elimizi açalım ve dua ile avuçlarımıza inen sekineti, emniyeti, hidayeti, selameti insanlığa gönderelim. Silahların gölgesinde bayramı bayram gibi yaşayamayan kardeşlerimizin kurtuluşu için Cenab-ı Hakk’a yalvaralım. Dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı zulmün, baskının, işkencenin, mazlumiyet ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua ve niyaz edelim.

Ve şunu asla unutmayalım: Bizler insanlığın ümidiyiz! Bu aziz milletin evlatları olarak bayramı kendi adımıza değil, insanlık adına yaşayalım. Bayramımız insanlığa barış nefesi olsun, yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz tohum olup toprağa düştüğünde yeni sevinçler yeşertsin. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi; mutluluğumuz insanlığın kalbini delen acıların tesellisi olsun. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, affı, afiyeti, inayeti bizlerle olsun. Ramazan Bayramımız mübarek olsun."

MESAJLAR..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

"Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, sabrın, şükrün ve hidayetin mükâfatı olan Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaştık.

Ramazanın bereketlendirdiği iftar sofralarımızda dostlarımızla bir araya gelmenin, lokmalarımızı paylaşmanın, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmanın manevi huzurunu yaşadık. Toplumsal hoşgörü ve dayanışma içerisinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, merhametin, affetmenin ve muhabbet ikliminin had safhada hissedildiği 1 ayı geride bıraktık.

Ramazan ayı ibadet, bayram ise ziyaret zamanıdır. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için eşsiz bir fırsattır. Ramazan ayının ve Bayramın manevi güzelliklerinden herkesin faydalanmasını diliyorum.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Ramazan Bayramı öncesinde, yurt dışından gelen vatandaşlarımızın beklemeden, sıkıntı çekmeden gümrük işlemlerinin hızlı ve sorunsuz yapılması için sınır kapılarımızda gerekli tüm tedbirleri aldık. “Özel Taşıtlar Ön Beyan Uygulaması” ile vatandaşlarımızın kapılarımıza gelmeden araç bilgilerini sisteme tanıtmalarını, böylece gümrük kapılarındaki bekleme süresinin asgari düzeye inmesini sağladık.

Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin yakınlarıyla bayramlaşabilmeleri için her yıl olduğu gibi yine sınır kapılarımızı kontrollü olarak açtık. Bu vesileyle Bayramda fedakârca ve üstün gayretle çalışmaya devam eden personelimize çok teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan Bayramı’nın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum."

Malatya Valisi Mustafa Toprak

"Bayramlar, gönüller arasında sarsılmaz köprüler kurulmasına imkân sağlayan, kardeşlik bağlarımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı güçlendiren son derece özel ve anlamlı günlerdir.

Bu anlamlı günler, millet olarak birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, fakir, muhtaç ve kimsesiz insanlarımızın daha fazla gözetildiği, bir tatil ve dinlenme fırsatı olarak değil, aksine anne, baba, komşu, dost ve akrabaların ziyaret edildiği özel günler olarak dolu dolu yaşanması gereken kutlu bir süreçtir.

Hiç şüphesiz bayramların sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek, hepimizin ortak düşüncesi ve hedefi olmalıdır.

Hassaten kapısı günlerdir çalınmamış hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimiz, Aziz Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimiz ve Şanlı Gazilerimiz ihmal edilmemeli, kapıları çalınmalı, kendileriyle hemhâl olunmalıdır. Müstesna günler olan bayramlarımızın toplumsal barışı ve huzuru tesis etmenin en büyük fırsatı olduğu asla unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya’mızın pek muhterem halkı olmak üzere Necip Türk Milleti’mizin, bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu ulvi günlerin tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Başı rahmet, ortası mağrifet sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nı bir kez daha geride bırakmanın buruk bir sevincini yaşarken, dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştiren, birlik ve beraberliği güçlendiren Ramazan Bayramı’nı da karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

İbadet ayının ardından şimdi ise, en iyi değerlerin hatırlandığı, yoğun bir duygu etkileşiminin içine girildiği, manevi değerlerin her zamankinden daha fazla ifa edildiği bir bayrama daha ulaştık. Biliyoruz ki bayramlar bizi biz yapan, kuşaklar arası hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi kalplere dokunduran günlerdir.

11 Ayın Sultanı Ramazan boyunca, nefsimizi açlıkla terbiye ettik, halden anlamanın idrakı içinde olduk. Rabbimize sonsuz hamdüsenalarımızı ilettik. Yüce Mevla, dualarımızı kabul, ibadetlerimizi makbul kılsın inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Ramazan Bayramı’nın başta aziz milletimize, tüm İslam Alemine, ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, mutlu ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ederim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında ‘Adalet’ vurgusu yapan Ağbaba, “Türkiye’de asıl bayram barışın, dostluğun, kardeşliğin hakim olduğu zaman, tarafsız ve bağımsız adaletin işlediği zaman kutlanacaktır. Biz yurttaşlarımızın bu özlemlerinin son bulduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz” dedi

“Adalet Yürüyüşümüzü bu ülkede adalet bekleyen, geçmişte adaletsiz uygulamalardan etkilenen, gelecekte adalete ihtiyacı olan tüm yurttaşlarımız için, 80 Milyon için gerçekleştiriyoruz.”diyen Ağbaba, “ Bu yürüyüş ‘Herkes için adelet’ isteyenlerin yürüyüşüdür. Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği bir ülke özlemi için gerçekleştirilen yürüyüştür” dedi.

Ağbaba, Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu kaydederek “Ramazan Bayramı’nın ülkemize güzellikler getirmesini diliyor, tüm halkımızın bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

"Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan Ayı’nın sonuna gelerek, bir bayrama daha kavuştuk.

Ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruç, yaptığımız ibadet ve hayırların kabul olması dileğiyle bütün hemşerilerimin Ramazan bayramını tebrik ediyorum.

Ramazan bayramı; paylaşma ve kucaklaşmanın yanı sıra sıla-i rahim yapma ve gönül alma zamanıdır. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kırılan kalpleri onarmalı, incinen duyguları tamir etmeli, çocuklar sevindirilmeli ve büyükleri ziyaret etmeliyiz. Dargınlıkları sona erdirerek, sevgi, muhabbet ve coşkuyla birbirimize sarılmalıyız. Başta aile ve akrabalarımız olmak üzere, eş-dost ve komşu ziyaretlerine daha çok önem vermeli, gerçek bayram tadında bir bayram geçirmeliyiz.

Bu vesileyle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam âlemiyle birlikte bizlerin de birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Gürkan, “Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına veda ederken, mükâfat günü olan Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Milli ve manevi değerlerimizi yaşattığımız, hoşgörü ve birlikteliğimizi ön plana çıkararak idrak ettiğimiz bayramlar, ihmal ettiğimiz sevdiklerimizin gönüllerini almak için de büyük bir fırsattır. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alıp, çocuklarımızı sevindirirken yetimleri, evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi de unutmamak gerekir. Ayrıca her biri birer kahraman olan şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuz gereği, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi ziyaret etmek, acılarına ortak olmak ve hüzünlerini paylaşmak da en önemli görevimizdir. Aynı şekilde, bayram ziyareti için yola çıkan tüm hemşerilerimden, trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin daha da güçlenmesini, bu güzel günlerin tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum. Tek bayrak altında, tek vatan toprağında, tek millet olarak devletimize sahip çıktığımız huzur dolu günlerde nice bayramlar yaşamak dileğiyle Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Tüm güzellikleri içerisinde barındıran Ramazan ayını geride bırakırken idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın tüm İslam Âlemine ve ülkemize sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Polat, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir.

Geleceğimiz çocuklarımıza, yetim ve öksüzlerimize, şehit ailelerimize bayramlarda, sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeliyiz. Farklı anlayışlarından dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Hâyır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz aile büyüklerimizi ziyaret etmeli, hâyır dualarını almalıyız.

Hayatımıza değer katan bayramlarımız, insanların birbirine yakınlaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan Bayramının tüm insanlığa, İslam Âlemine, milletimize, ülkemize, ilimize ve ilçemize; huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum. Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle Ramazan Bayramınızı yürekten kutlarım” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız