SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ramazan Dolu Dolu Geçecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:43
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının başlaması ile birlikte 26.Dini Yayınlar Fuarı da kapılarını açacak. Ayrıca geleneksel hale gelen Aspuzu’da Ramazan Geceleri ile de 11 ayın sultanı Ramazan Ayı Malatya’da dolu dolu geçecek. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, 18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. İnsanların paylaşma, yardımlaşma duygularının geliştiği ve maneviyatın arttığı bir ay olan Ramazan ayında geçmiş yıllarda olduğu bu yılda Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş olarak bazı etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

Hedeflerinin Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Akın, Aspuzu’da Ramazan etkinliklerimin 7 yıldır sürdüğünü ve bu yılda dolu dolu bir etkinlik programı hazırladıklarını söyledi.

Aspuzu’da Ramazan etkinliklerinde tiyatro gösterileri, dini sohbetler, ilahi konserleri etkinliklerinin gerçekleşeceğini ifade eden Akın, “Ramazan etkinlikleri kapsamında yaklaşık 26 yıldır her düzenlemiş olduğumuz dini yayınlar fuarımız var. Bu fuarımız da yine büyükşehir belediyesinde fuar alanında olacak. Genel olarak Malatya’dan olmak üzere diğer illerden de yaklaşık olarak 40 firmanın katılacağı bir fuar olacak. Bu fuarda daha çok dini nitelikli kitapların, özellikle hediye tabloların satıldığı bir fuar olacak. Yine şerbet çeşmesi diye tanımladığımız Merkez postane önünde yer alan şerbet çeşmesinden yaklaşık olarak her gün 5 bin insanımıza şerbet ikramımız olacak. Bu yıl aynı etkinliğimizi fuar alanında ve Aspuzu da ramazan etkinliklerinin yapıldığı alanda da ikramımızı yapacağız” dedi.

Ramazan ayının en önemli gecelerinden biri olan Kadir Gecesi’nde farklı etkinliklerin de yer alacağını belirten Akın, Kadir Gecesi’nde 5 bin kişilik iftar yemeği ile Malatyalılarla buluşacaklarını söyledi. Kadir Gecesi’nde Kuran okuma da Dünya da derece yapan hafızların Malatya’ya geleceğini dile getiren Akın, “Dünya Kuran okuyucularının Malatyalılarla buluşturacağız. Özellikle ülkemiz de ve Malatya’mızda tanınan grup dergahın da katılacağı gerek kuran okumalarıyla gerekse de sohbetlerle özel bir kadir gecesi programımız olacak” dedi.

Bu yıl dolu dolu bir Ramazan etkinliği gerçekleştireceklerini belirten Kültür AŞ. Genel Müdürü Sabri Akın, “Bütün Malatyalı hemşerilerimizi gerek fuarımıza, gerekse de Aspuzu da Ramazan Gecelerimize bütün hemşerilerimizi bekliyoruz. Aspuzu da ramazan etkinliklerimiz her gün teravih namazından sonra yani saat 22’den sonra başlayacak. Kitap fuarımız ise saat 17 ile 24 saatleri arası açık olacak’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız