SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:30
Ramazan Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalılar, iftar sonrası düzenlenen ramazan etkinliklerine büyük ilgi gösteriyor. 

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan da, Malatya Park Alışveriş Merkezi birçok etkinliği Malatyalılarla buluşturmaya devam ediyor. Vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında oluşturulan fasıl grubu, ilahi ve Türk Sanat Müziği söyledi. Fasıl grubunun ilahileriyle semazen gösterisi de yapıldı.

Etkinlikler kapsamında çocuklar unutulmadı. Alışveriş mağazasının dışında gerçekleştirilen karnaval gösterisi, çocukları doyasıya eğlendirdi.

Aspuzu'da Ramazan Geceleri

İlahiyatçı yazar Cemil Tokpınar, müslümanın olmazsa olmazının beş vakit namaz olduğunu söyledi. 
Aspuzu’da Ramazan Geceleri kapsamında, ilahiyatçı yazar Cemil Tokpınar, “Sünnet Namazları” konulu bir konferans verdi. Tokpınar, Türkiye geneline sünnet namazlarını kılmada bir eksikliğin olduğunu kaydederek, “Resulullah Efendimizin günahı yoktu. O, günahsızdı. Her türlü güzelliği yapıyordu. Ama buna rağmen ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Yani Resulullah namazdan zevk alıyordu. Bizimde şimdi kaçmak için çırpınan insanlarımız olabiliyor. Hatta teravih namazının dakikasını hesap edenler var. Teravih namazını hızlı kılmak için çırpınıyoruz. Hızlı kılmak, 'Allah’ım ben seni sevmiyorum, senin huzurundan kaçmak için çırpınıyorum' demektir” diye konuştu.

İslam aleminin derdine, Allah’ın rahmetini çağırmak için namaz kılınması gerektiğini ifade eden Tokpınar, şunları söyledi: “İslam aleminin, Filistin’in, Mısır’ın, Myanmar’ın, Doğu Türkistan’ın derdiyle dertleniyor musun? Irak’ta intihar saldırısında insanlar ölüyor. Bu bizim kardeşimiz. Aynı şey Londra’da olsa ne olur? Yer yerinden oynar. Aynı şey Amerika'da olsa yer yerinden oynar. Ama Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da namaz kılarken kardeşlerimiz silahla taranıyor. Yüzlerce kardeşimiz şehit oluyor. Ama batının umurunda değil. Halbuki onların tavukları ölse çok daha değerli olurdu. İslam aleminin derdine veya kendi derdimize Rabbimizin rahmetini çağırmak için kılacağımız bir namaz var.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız