SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ramazan Geceleri Manevi Atmosferde Olacak"

0
Güncellendi - 2016-06-03 02:01:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan organizasyonları bu yıl farklı bir formatta gerçekleştirilecek. 6 bin metrekare açık alanda kurulacak kubbe çadırlarda Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlenecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Ramazan geceleri etkinliklerine ilişkin bilgiler verdi. Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl farklı etkinlikler organize ettiklerini söyleyen Akın, "Geleneksel olarak düzenlenen Ramazan geceleri ve dini yayınlar fuarı bu yıl farklı bir formatta Malatyalı hemşerilerimizin karşısına çıkacaktır.

Bu anlamda yapılan yeni düzenleme ile 6 bin metrekare açık alanda kurulan kubbe çadırlarda eski Ramazanların ruhuna uygun bir düzenleme ile etkinlik alanına gelen vatandaşlarımız hem dini yayınlar ile ilgili olan bölümde kitaplar ile buluşacak hem de Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen değişik lezzetlerin sergilenip satışa sunulduğu stantlarda alış veriş yapabileceklerdir.

Etkinlik alanına aileleri ile birlikte gelen çocuklarımız için kurulan bölümde çocukların güzel bir Ramazan geçirmeleri amaçlanmıştır" şeklinde konuştu.

Etkinliklerin 6 Haziran’da başlayarak 1 Temmuz’a kadar süreceğini ifade eden Akın, “Kurulacak sahnede Ramazanın manevi atmosferine uygun programların yer aldığı bir etkinlik programı hazırlandı. Bu kapsamda her akşam birbirinden değerli ilahi ve ergi sanatçılarının sahne aldığı ilahi ve ezgi konserleri Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı programlar ve ramazanın vazgeçilmez, Hacivat Karagöz, meddah ve kukla sanatı gösterileri ile vatandaşlarımıza eşsiz ramazan akşamları yaşatmayı arzulamaktayız. Ramazan ayı içerisinde ayrı bir öneme sahip olan kadir gecesi için özel bir program hazırlandı bu gecenin manevi ruhuna uygun ‘Kuran ziyafeti konsepti ile değerli hafızlarımız Kuran ziyafeti sunacak grup dergâh ise eşsiz bir ilahi konseri İcra edecektir. Büyükşehir Belediyesi Kültür A.$ olarak şimdiden vatandaşlarımızın Ramazan şeriflerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerken, tüm hemşerilerimizi 6 Haziran Pazartesi saat 22.30 açılacak ve her gece terfi namazından sonra devam edecek olan Malatya Ramazan Geceleri etkinliklerine bekliyoruz" diye konuştu.

Akın, ayrıca Ramazan ayı boyunca iftar sonrası merkez PTT önündeki şerbet çeşmesinden şerbet ikramı yapılacağını kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız