SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Hazırlıkları..

A- A+ PAYLAŞ

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve iftar çadırı kurulacak. Ramazan dolayısıyla ayrıca camilerde temizlik çalışmaları da yapılıyor.

Ramazan dolayısıyla, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş.'nin organizesi ile Dini Yayınlar Kitap Fuarı, Aspuzu'da Ramazan Geceleri programları düzenlenecek.Ayrıca vatandaşların iftar yapması için İftar Çadırı'da kurulacak. Abdullah Gül Parkı'nda açılacak olan Dini Yayınlar Fuarı ile ilgili açıklama yapan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, "Geçen yıl Sümer Lisesi karşısı, Sümer İlköğretim Okulu önüne açılmıştı. Firmalar verimli olmadığını belirtince bu yıl bu kez yine Sümerpark içindeki etkinlik alanında 22.Dini Yayınlar Kitap Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Bugüne kadar 30 firma başvuru yaptı" dedi.

Yeni Camii önündeki alana İftar Çadırı kurulacağını sözlerine ekleyen Nalçacı, açıklamasına şöyle devam etti, "Günde bin 200 - bin 500 kişiye iftarlık veriyoruz. Her gün bir kurum ve kuruluş veya iş adamı yemek masrafını karşılıyor. Bu yıl 30 günü henüz doldurmadık.Yıllardır düzenlenen iftar çadırındaki amacımız, iftar vaktinde evine yetişemeyen ve yolda geçenlere iftar yaptırmaktır"

CAMİLERDE RAMAZAN HAZIRLIĞI

Malatya merkezdeki camiilerde, Esenlik şirketi tarafından temizlik çalışmaları yapılıyor.

Konuyla ilgili açaklama yapan Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, huzurlu ve temiz bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak için Malatya merkezde bulunan camilerimizin tamamı, Esenlik tarafından temizleniyor.Merkezde toplam 140 camimiz bulunmaktadır. Bu camilerimizde temizlik ve ilaçlama işlemleri organizeli bir şekilde yapılmaktadır. Yapılan bu temizlik ve ilaçlama ile Ramazan ayında vatandaşlarımız daha temiz ve ferah bir ortamda ibadet edebilecekler. Bu uygulamamızı her yıl olduğu gibi Merkeze bağlı tüm mahalle camilerinin lavabo ve tuvaletlerinin temizlenmesi, cami içerisindeki halıların deterjanla yıkanması ve temizlenmesi, şeklinde gerçekleştiriyoruz. Camilerimizin bir kısmının temizliği tamamlandı, kalan kısmını ise Ramazan ayı başlamadan tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.

MALATYAPARK'TA RAMAZAN PROGRAMI

Malatyapark AVM'de Ramazan ayı etkinliklerinin ilki 1 Ağustos'ta başlayacak. Atilla Arcan'ın 1-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği ' Binbir Surat Atilla Arcan ' tiplemeleri ile başlayacak olan Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Malatya Sahne Sanatları Merkezinin hazırladığı orta oyunları, gölge oyunları Ramazan boyunca her gün iftardan sonra ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Perşembe gününden Pazar günlerine Fasıl Müzik dinletileri ile Ramazan'ın lezzetine bir parça daha lezzet katılacak.
Ramazan ayının 2. haftası 8-14 Ağustos tarihleri arasında Malatya 'da bir ilki ziyaretçilerinin beğenisine sunacak olan Malatya Park AVM, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Ramazan Davulcusu ve Şıracısı karakterleri ile Ramazan ayını yaşatacak.
15-21 Ağustos Ramazan-ı Şerif 'in kutsallığının tamamen hissedildiği günlerde Konya Sema Topluluğunun gerçekleştireceği Semazen Gösterileri ile Türk kültürünün en özel mirası Malatya Park'ta hayat bulacak.
Malatya Park AVM, 2 dev ismi Malatya ile buluşturacak. 17 Ağustos tarihinde Türk Tasavvuf Müziğin güçlü sesi Ahmet Özhan ve Ramazan bayramının coşkusunun bayramın 2.gününde yaşatmak için sevenleri ile buluşacak olan Dursun Ali Erzincanlı, birbirinden anlam yüklü şiirleri ile duygulu anlara imza atacak ve Ramazan-i Şerif uğurlanacak.
Malatya Park AVM tarafından yapılan açıklamada, "Farklı etkinlikleri ile tüm ziyaretçilerinin memnuniyetini hedefleyen Malatya Park AVM, en değerli ziyaretçilerini unutmuyor ve 9-10-16-17 Ağustos tarihlerindeki Ramazan'a özel hazırlanan Çocuk Atölyeleri ile marifetlerini sergilemeye hazırlanıyor. Etkinliklerimize halkımızı davet ediyoruz" denildi.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız