SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan Hocadan Ramazan Uyarıları

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Türk İnvazif Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Ramazan ayının sigarayı bırakmak isteyenler için en uygun zaman olduğunu bildirdi.

Ramazan ayında oruç tutanlar için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kalp yetmezliği hastası olanların düzenli ilaç kullanmaları gerektiğinden onların oruç tutmamasını önerdi. Hipertansiyon hastalarının oruç tutabileceklerini, bu hastaların da günde bir veya iki hap almaları durumunda bunu iftar ve sahur da almaları durumunda, oruç tutma bakımından sıkıntı olmayacağını dile getiren Prof. Özdemir, kroner arter damar hastası, anjiyo olan ve damarına stent takılmış olan hastaların, diyete önem gösterip doktor kontrolünde oruç tutabileceklerini bildirdi.

"İnsülün kullanan şeker hastaları oruç tutmamalıdır" diyen Prof. Özdemir, şekeri 140-150 olanların kontrol altında oruç tutabileceklerini söyledi.

Hasta olmayan insanlara da Ramazan ayında önerilerde bulunan Özdemir, "İftarı açarken önce çorba, daha sonra da sebzeli yiyecekler yenilmelidir. İftardan sonra yarım saatlik düz yolda ritmik yürümek iyi gelecektir. İlerleyen saatlerde de çay içilip, meyve yenmesini tavsiye ederim" dedi.

İftardan sonra, su, ayran ve meyve suyu içilmesinin iyi olacağını, gazlı içecekleri önermediklerini aktaran Prof. Özdemir, tatlı olarak da süt tatlısı gibi ağır olmayan tatlıları önerdi. Özdemir, sahurunsa bir kahvaltı gibi düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İftarın açılmasından sonra bazı vatandaşların hemen sigara yaktıklarını, bunun çok sakıncalı olduğunu ifade eden Özdemir, "Sigarayı bırakmak isteyenler için aslında Ramazan ayı bir fırsattır. Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı uygun bir dönemdir" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız