SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ramazan Medeniyeti'ni Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin düzenlediği söyleşi programında Malatyalı Hikayeci- Yazar Sadık Yalsızuçanlar "Ramazan Medeniyeti"ni anlattı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Ramazan Ayında birbirinden zengin programlar düzenleyen Malatya Belediyesi, Hikayeci -Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ramazan Medeniyeti” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi.

19 Eylül Cuma günü, saat 21.00’de Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi programına Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu’nun yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi Belediye Konferans Salonuna gelen vatandaşlara, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe meali dağıtıldı.

Söyleşi Programının açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, “Bilindiği gibi inancımıza göre Ramazan; rahmet demektir, merhamet demektir, ibadet demektir. Ramazan iyilik, Ramazan yardımlaşma ve dayanışma demektir.Biz de bu ayın daha iyi idrak edilmesine mütevazı da olsa bir katkıda bulunmak amacıyla bu sene geçen yıllara oranla daha kapsamlı bir Ramazan programı hazırladık ve Malatyalı hemşehrilerimizin huzurlarına getirdik” dedi.

Başkan Vekili Artan, “Hat, ebru ve fotoğraf sergilerinden konferanslara, belgesel gösterimlerinden konserlere, Kuran ziyafetinden tarihi mekânlar gezilerine kadar birbirinden önemli programların yanı sıra geleneksel hale gelen iftar çadırı ve kitap fuarını da yine hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Malatya Belediyesi olarak bu ayda yardımlarımızı arttırarak yaklaşık 6 bin aileye gıda ve ekmek yardımında, 2197 çocuğumuza eğitim ve kırtasiye yardımında bulunduk” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Vekili Niyazi artan’ın konuşmasının ardından Hikayeci – Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın özgeçmişi okundu ve ardından söyleşi programına geçildi.

Hikayeci -Yazar Sadık Yalsızuçanlar, “Medeniyet çok özel ve uzun bir konu ama medeniyet özü itibariyle medeni olmak, şehre bağlı olmak, bir şehri kurmak ve o şehirde şairane oturmak, ruhu koruyarak yaşamak. Bizim büyük İslam medeniyetinin örneklerine baktığımız zaman Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu medeniyetine baktığımız zaman hala eserlerini görebiliyoruz. Mimariden, musikiye, edebiyattan şehir planlamasına muazzam bir zarafet muazzam bir verimlilik kazandırmıştır. Bizim geleneksel Türk evlerinde, İslam evlerinde işlevsiz bir eşya yoktur” dedi.

Yalsızuçanlar, “Medeniyet kurmak aslında insanın ruhunu, toplumun ruhunu korumaya yönelik bir yaşayışın dışsallaşmış halidir. Esas itibariyle dünyanın bir köprü olduğunu gelip geçilen bir yer olduğunu dolayısıyla köprüye ev yapılamayacağını yerleşilemeyeceğini öngören bir gelenekten, bir anlayıştan geliyoruz. Buna rağmen bakıyoruz bugün evlerimiz son derece çirkin, sokaklarımız son derece sorunlu yani şehirlerimizi çok iyi planlayamıyoruz”dedi.

Sadık Yalsızuçanlar, “Medeniyet kişisel olarak ruhtan çıkar. İnsanı kamillerin yaşadığı yer Medine’dir ve onların oturup kalkmaları, konuşmaları, eserleri, hal ve tavırları, kendileriyle ilişkileri yaşadıkları manevi yolculuklar bir medeniyet oluşturur. İslam Allah ile kul arasında bir vuslattır. Ama Allah, Allah olarak, kul, kul olarak, insan insan olarak. Yani Allah Kainatı, zamanı ve tarihi var edici yaratıcı olarak, insan o tarihin, zamanın ve kainatın içerisinde var edilmiş olandır. Ruhunu Allah’a teslim eden, nefsini Allah’a teslim eden işlerini Allah’a havale eden yani Allah’a hakiki kul olanlara bütün alem hizmetkar olur. Bu anlamda kamil insan dediğimiz, yetkinleşmiş insan işte efendimiz ‘S.A.S.’ kusursuz örneğini gördüğümüz, diğer velilerde, alimlerde, bilgelerde örneklerini ve tecellilerini gördüğümüz insan erdemli insan Allah’a vuslata ermiş ve ruhunu korumuş ve o yüzden büyük bir medeniyet sadece hayatıyla medeniyet inşa etmiş insandır” şeklinde konuştu.

Söyleşi programının sonunda Hikayeci -Yazar Sadık Yalsızuçanlar kitaplarını imzaladı.

Bu arada Ramazan ayı kültürel etkinlikleri çerçevesinde Söyleşi Programına katılmak üzere Malatya’ya gelen Hikayeci – Yazar Sadık Yalsızuçanlar 20 Eylül Cumartesi günü Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, “Bizleri kırmayarak yapmış olduğumuz programa teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi değerli bir insanı Malatya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk” dedi.

Baba Yurduna gelmeme vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyorum diyen Hikayeci – Yazar Sadık Yalsızuçanlar, “Ramazanın ruhuna uygun kültürel bir faaliyet ve etkinlikler bakımından canlı, dinamik çalışmalar yapılıyor. Belediye sadece İmar, İnşaat ve Şehirde yaşayan insanların gündelik yaşamlarına ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm üretmenin ötesinde bir şehir ruhu ve kültürünün oluşmasına da katkıda bulunuyor ve onu hakkı ile yapan belediyelerden biriside Malatya Belediyesidir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, Hikayeci – Yazar Sadık Yalsızuçanlar’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız