SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ramazan Tam Fırsat..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Türkiye Kardiyoloji Derneği (TKD) Girişimsel Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, sigara tiryakilerinden sigaraya ile iftarlarını açanların olduğunu, bunun ani kalp krizi riskini arttırdığını söyledi. Özdemir, sigarayı bırakmak isteyenlere Ramazan ayının tam bir fırsat olduğunu vurguladı.

Ramazan ayının ilk yarısı geçilip sonlarına doğru gidildiğini, oruç tutanların günde 14-15 saat birşey yiyip içmediklerini hatırlatan Prof.Dr. Ramazan Özdemir, "Günde 14-15 saat sigara içmeyenler, daha fazla da sigaraya içmeyebilir. Tiryakiler dilerse ve iradelerine hakim olurlarsa Ramazan ayını fırsat bilip sigarayı bırakabilirler" ifadelerini kullandı.

Sigara tiryakilerinden sigara ile iftarlarını açanların olduğunu, bunun ani kalp krizi riskini arttırdığını söyleyen Profesör Özdemir, "İftar açılıp üst üste sigara içilmesi, kolesterolü yükseltir. Damarda pıhtı oluşur. Ani kalp spazmı meydana gelir. Bu nedenle, özellikle sigara ile iftarlarını açanlar kendilerini tehlikeye atıyor demektir" şeklinde konuştu.

Sahur'da yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durulmasını da öneren TKD Girişimsel Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, "Sahur'da yağlı yiyecekler yiyip yatılınca, özellikle kalp, tansiyon ve kolesterolü olanlar için iyi değildir" dedi.

Profesör Özdemir, şeker, kalp, tansiyon ve kolesterol hastası olanların aldıkları ilaçları 2 öğünde, yani iftar sonrası ve sahur öncesi kullanabileceklerini, ancak bunu doktorlarının tavsiyesine göre kullanmalarını önerdi. Özdemir, sahurda bol bol su içilmesini de tavsiye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız