SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ramazanda Bile İçerdi!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 yaşındaki Kenan A.'nın bıçaklanarak, elleri arkasından bağlanarak ve yakılarak öldürülmesi, sonra yakılması olayının şüphelisi hakkında, "Cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek için kasten adam öldürme" iddiası ile dava açıldı.

Malatya merkez Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerinde 17 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen olayda harabe bir evde yangın ihbarı alarak olay yerine giden itfaiye ekipleri yakılmış bir cesetle karşılaşmıştı. Cesedin ait olduğu 12 yaşındaki Kenan A.'nın bıçaklandığı, ellerinin arkadan bağlandığı ve daha sonra ateşe verilerek yakıldığı tespit edilmişti. Katil zanlısı 45 yaşındaki 3 çocuk babası Aydın G. adlı hurdacı tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, olayın meydana geldiği gecenin gündüz vaktinde saat 12.00 ile 13.00 arasında hurdacı ile Kenan'ın aynı metruk binada göründüğü ve hurdacının içki içerken göründüğü, bazı çocukları kovaladığı iddia edildi. Olayın ortaya çıkmasından sonra hurdacının kovaladığı çocuğun, karakolda kendisine gösterilen fotoğraflarda hurdacıyı tereddütsüz olarak teşhis ettiği, hurdacının o gün cuma namazına gittiğini söylemesine karşın eşininin ise, "Eşim namaz kılmaz. Ramazan ayında bile içki içer" dediği kaydedildi.

İddianamede, gizli tanık olarak ifade veren Anahtar kod adlı tanığın, "Olay günü çocukları ile birlikte Hasanbey caddesinde yürürken metruk binadan 40-45 yaşlarında esmer, kısa boylu bir kişinin aniden yola doğru önlerine çıktığını, bu kişinin aniden önlerine çıkması nedeniyle göz göze geldiklerini, bu nedenle yüzünü net hatırladığını, giderken sürekli arkasına baktığını" söylediği ve kendisine 2 sayfadan oluşan fotoğraflar gösterildiğinde hiç tereddüde yer vermeyecek şekilde Aydın G.'yi teşhis ederek, o gün üzerindeki sarımsı renkli gömleği hatırladığı kaydedildi.

İddianamede şüpheli Aydın G.'nin, "Cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek için kasten adam öldürme" iddiası ile cezalandırılması talep edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız