SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ramazan'da Kaldırılsın''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, sigara yasağının Ramazan ayında provokasyon amaçlı kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirerek, bu konuda hükümetin acil önlem alması gerektiğini bildirdi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkar camiası olarak sigara yasağına karşıyız. Bu yasak, işsizliğe karşı teşvik paketlerinin uygulandığı bir dönemde binlerce esnafımızı iflas noktasına ulaştırarak mağdur, binlerce çalışanımızı ise işsiz bırakacaktır. Esnaf ve sanatkar camiası her zaman ülkesinin bütünlüğü ve birliği için vardır. Sigara yasağı esnaflarımızı sıkıntıya koyduğu kadar, önümüzdeki Ramazan ayında da toplumu sıkıntıya koyabilecek bir potansiyele sahiptir. Şöyle ki; Ramazan ayında; oruç tutmayan bir kişi, lokantada, kahvehanede sigara yasak olduğu için, mecburen sigarasını dışarı çıkarak içecektir. Kaldırımda sigara içinler ile oruç tutanlar karşı karşıya gelecektir. Bizim milletimizin birbirine olan hoşgörüsünden asla şüphemiz yoktur. Ancak bu konunun, toplumu germek, toplumu kutuplaştırmak isteyenlerce provokasyon amaçlı olarak kullanılma ihtimali yüksektir. Yarın böylesine hassas bir konuda bir olay olduğunda, canlar yandığında, kan döküldüğünde bunun sorumluluğunu kim taşıyacak. Bu tür olaylar geçmişte çok yaşanmıştır. Bu tür olaylar defalarca provokasyon amaçlı olarak kullanılmıştır. Bugün provokasyonlara açık bir durumu yaşıyoruz. Biz sigara yasağına tamamen karşıyız. Yasakla mücadelemiz devam edecek. Ancak, çok acilen Ramazan ayında açık olan kapalı alanlardaki sigara yasağı kaldırılmalıdır. Herkes geçmişten ders almalıdır. Provokasyonlara yol açabilecek uygulamalardan kaçınılmalıdır" ifadelerini kaydetti.

Keskin; sigara yasağının alt yapısı hazırlanmadan uygulamaya girdiğini belirterek, "Esnaflarımız, 18 Ağustos'ta Ankara'da bir miting yapacaklar. Gönül istiyor ki, bu miting yapılmadan bu sorun çözülsün. Dışarıdan sigara getirilecek, bunlar sokakta satılacak. Ondan sonra içerde içmeyeceksin diyeceksin? O zaman bir yasa çıkartsınlar, Tütün mamullerini Türkiye'ye sokmasınlar. İşte buna kimse itiraz etmez. Lokantada, eğlence yerinde yemek yiyen bir kişi, yemekten sonra 'Ben bir sigara içip, geliyorum' derse, bu duruma işletmeci bir şey demeyecektir. Ama hep sigara içmek için dışarı gidip de hesabını ödemeden gidenler olunca bu kez işletmeci ile müşteri arasındaki diyalog da bozulacaktır. Sigara yasağı toplumsal iletişim konusunda da sıkıntılara neden olacaktır. Sigara yasağının kaldırılması için girişim ve mücadelelerimiz devam edecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız