SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ramazan'da Kur'an İle Dirilmek'

A- A+ PAYLAŞ

Belediyenin Ramazan ayı konferanslarının ilk konuğu Araştırmacı- Yazar M.Beşir Eryarsoy, "Ramazan'da Kur'an İle Dirilmek" konusunu anlattı.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun bülteni şöyle:

"..Ramazan ayı kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Araştırmacı-Yazar M. Beşir Eryarsoy’un konuşmacı olarak katıldığı “Ramazan’da Kur’an ile Dirilmek” konulu konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

30 Eylül Cumartesi günü Teravih namazından sonra Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Ziya Kesriklioğlu ve Sırrı Günaydın, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, ESKKK Başkanı Ali Evren, Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, il dışında olması nedeniyle konferansa katılamadı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, niyet ve bakış tarzlarının inanç ve ibadetlerle çok yakından ilgisinin olduğunu belirterek, “İnanlar olarak Ramazan ayına nasıl bakar, ondan ne beklerseniz, sonuçta onu elde edersiniz. Ramazan ayı ne beslenme, ne de diyet ayıdır. Ramazan’a “beslenme ayı” gözüyle bakanlar beslenirler. Ona “diyet ayı” gözüyle bakanlar ise diyet yaparlar.

Ramazan ayına Kuran’ın indirildiği rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak bakanlar ise, O’nu kişisel ruh bakımı için bulunmaz bir fırsat olarak görür, ona göre değerlendirirler. Yüreklerinin yıkılan yerlerini yapmak, akıllarının tahrip olan yerlerini tamir etmek, iç dünyalarının su alan yerlerini tıkamak, bilinçlerinin bozulan yerlerini onarmak, şahsiyetlerinin eksilen yerlerini tamamlamak için bulunmaz bir fırsattır.

Ramazan ayına evvela bu anlamda bir uyanma, arınma ve manevi rehabilitasyona tabi olma ayı olarak bakmalı ve ona göre değerlendirmeliyiz” dedi.

Kesriklioğlu, Ramazan’ ın daha iyi idrak edilmesi amacıyla bu ayda bir takım etkinlikler de düzenlediklerini ifade ederek, “Malatya Belediyesi olarak Ramazan ayı içerisinde düzenlediğimiz konferanslar, Dini Yayınlar Fuarı, İftar Çadırımız ve iftar sonrasında burada düzenlenen diğer kültürel ve sanatsal faaliyetlerle bu ayın daha iyi idrak edilmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Öte yandan Ramazan ayının yoksulu anlama, onların ihtiyaçlarını iliklerimize kadar hissetme açısından bir yardımlaşma ve dayanışma ayı olması nedeniyle bu ay diğer aylara göre, muhtaç ailelerimize daha fazla yardımda bulunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Ramazan ayının Kur’an ile anlamlaştığını ifade eden Araştırmacı-Yazar M. Beşir Eryarsoy, “Ramazan ayı Kur’an ile birlikte Yüce Rabbimiz Allah’a daha yakın olmak için insanlara sunulmuş bir rahmettir.Ramazan ayını Ramazan yapan Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayını bu kadar yüceltmesinin tek sebebi de Kur’an’ın bu ay içerisinde Kadir Gecesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed aracılığıyla insanlığa sunulmasıdır”.

Eryarsoy, “Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu bir aydır. Bu ay okumayı gaye ve maksadıyla başlangıç ve nihayetiyle, hedefiyle gösterdiği bir ay olarak orucu da buna eklemiş bulunuyor. Oruç her şeyden önce bir ibadettir.

İnsan iman ile hayat bulduğu takdirde dirilir. İnsan ruhunun hayat bulması Allah’ın kudretine ve gücüne inanmakla olur. Kur’an insanları diriltmek için bu güzel ve özel ayda gelmiştir. Ramazan da İslam’a göre yaşamak insanı Allah’a daha çok kul olma yolunda önemli adımlar atmasını sağlar.

Allah’ın iradesine, kudretine emir ve buyruklarına tabi kılan onlara rab eden bir esas olarak aldığımız vakit Kur’an ile dirilmemiz mevzu bahis olur. Ramazan ayında insanlar Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlar ve kavrarlar. Ramazan ayı Kur’an-ı daha çok hayatımıza girmesini sağlar. Dirilme buradan başlar”.

Araştırmacı-Yazar M. Beşir Eryarsoy, Bir Müslüman ölümüne kadar kat ettiği yolda iyi bir Müslüman olması için oruç tutması zorunludur. Buda Ramazan ayını önemli kılar. Oruç insana çok güzel nitelikler kazandırır. Kur’an ve oruç kıyamet gününde insanlara şefaat edecektir. İslam alimleri Ramazan ayı geldi mi. Kur’an-ı Kerim ile daha çok meşgul olmaya özen gösterirler. İnsan hayatı ile ilgili örnek alınacak her şey Kur’an-ı Kerim de vardır.

Günümüz de Kur’an-ı Kerim’i okuyoruz ama hayatımıza yansıtamıyoruz. Bu da ahlaki bir çöküntüye sebep oluyor. Hiç kimse kötü olup cehennem azabı ile karşı karşıya kalmak istemez. Dinine iman etmeyenler bile cehennem azabını yaşamak istemez. İnsan dinledik ve itaat ediyoruz konumunda olmalı, işte dirilmek budur. Oruç bu diriltmeye bizi bir adım daha götürür.

Dünya hayatı ölümlüdür. Gerçek hayat ahiret hayatıdır. Amellerimiz bizi ahiret hayatına götürür. Kur’an ahlakımızı dirilttiği gibi iktisadi hayatımızı da yüceltir. Helal kapısını açar. Sonuç itibari ile Kur’an-ı Kerim İslamiyeti ve insanlığı diriltmek için gelmiştir” dedi.

Konferansın sonunda Araştırmacı-Yazar M. Beşir Eryarsoy vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırıp, kitaplarını imzaladı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız